In august aflam daca Romania va putea deconta facturile pentru proiectele cu finantare europeana

bani16.jpg

In acest moment se face o evaluare a autoritatilor de management, in vederea acreditarii, inclusiv verificari pe teren, urmand ca la inceputul lunii august sa luam o decizie, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, Aron Ioan Popa, presedintele Autoritatii de Audit din cadrul Curtii de Conturi.

“Facem verificari pe teren pentru a vedea daca sunt indeplinite conditiile in vederea acreditarii autoritatilor de management. La inceputul lunii august vom anunta ce decizie s-a luat”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Aron Ioan Popa.

Surse oficiale au precizat, pentru MEDIAFAX, ca exista unele probleme in ceea ce priveste buna funtionare a sistemului IT, astfel incat autoritatile de management sa poata fi acreditate, iar Romania sa poata deconta facturile pentru proiectele cu finantare europeana, la Bruxelles.

Fara acreditarea autoritatilor de management, Romania nu poate deconta la Bruxelles facturile pentru proiectele europene, care in prezent sunt finantate de la buget. Daca institutiile de gestionare a fondurilor europene nu sunt acreditate pana la sfarsitul anului, exista riscul cresterii deficitului bugetar.

Rovana Plumb, ministrul delegat pentru fonduri europene a declarat marti ca, imediat dupa ce autoritatile de management vor fi acreditate, Romania va trimite Comisiei Europene, spre decontare, o factura de circa 700 de milioane de euro si ca, pana la sfarsitul anului se estimeaza ca rata de absorbtie va atinge 9%.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.