Inca doua proiecte de modernizare a drumurilor vor beneficia de fonduri UE, pana la sfarsitul anului

7348610-mediafax-foto-ovidiu-dumitru-matiu.jpg

Zona autostrazii A1 Orastie - Sibiu inchisa pentru remedierea degradarilor produse in zona viaductului Aciliu din judetul Sibiu, duminica, 18 octombrie 2015. Incepand cu 7 septembrie 2015, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) din Romania a restrictionat total traficul rutier intre Nodul rutier Saliste(km 270+020) si Nodul rutier Cunta (km 292+455). OVIDIU DUMITRU MATIU / MEDIAFAX FOTO

Infrastructura din judetul Buzau nu se modernizeaza doar cu fonduri proprii sau de la Guvern, ci si cu multi bani europeni. Pana acum, CJ Buzau a reusit sa atraga 30 de milioane de euro pentru doua proiecte care vizeaza imbunatatirea infrastructurii in judet. in acest an, au demarat proiectele privind reabilitarea fostului spital Bratianu, dar si a unui tronson de drum judetean lung de 36 de kilometri.

Vestile bune nu se opresc aici: pana la sfarsitul anului, alte doua proiecte vor beneficia de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana. Chiar la inceputul acestei saptamani, conducerea Consiliului Judetean Buzau si o delegatie a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est au semnat contractul de finantare a proiectului privind modernizarea unui drum judetean, cu 26,7 milioane de euro, bani alocati de Uniunea Europeana.

Reprezentantii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est au felicitat conducerea Consiliului Judetean Buzau pentru modul eficient in care reuseste sa intocmeasca si sa depuna proiecte viabile de infrastructura, reusind sa atraga fonduri uriase de la Uniunea Europeana.

Pana la sfarsitul anului, alte doua proiecte vor beneficia de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana, vizand lucrari de reabilitare la cladirea Spitalului Judetean Buzau, dar si a Bibliotecii Judetene.

Un alt contract semnat in acest an vizeaza reabilitatea cladirii fostului spital Bratianu. Aproximativ 4 milioane de euro din bugetul de investitii al Uniunii Europene vor fi alocate pentru modernizarea cladirii cu valoare de patrimoniu, care se va ransforma intr-un centru muzeal de vis. Lucrarile vor incepe anul viitor si vor dura cel mult 2 ani.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.