INCOMERA 2015: Fonduri nerambursabile pentru IMM-uri pentru dezvoltarea de produse si procese inovatoare

logo_incomera_eu.png

In cadrul proiectului INCOMERAInnovation and Commercialisation in the NMP thematic area” a fost lansat apelul transnational pentru propuneri de proiecte in parteneriat international pentru anul 2015.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 27.02.2015
Buget: nespecificat

Obiectivul acestui apel este de a micsora decalajul dintre dovada conceptului validat intr-un laborator si industrializarea si comercializarea acestuia. Proiectele finantate cu INCOMERA ar trebui sa utilizeze rezultatele la nivel de laborator si sa le aduca la nivelul de linie pilot si/sau demonstrator functional validat de catre utilizatorii finali.

logo_incomera_euSe vor finanta proiecte ce intentioneaza sa dezvolte:

Produse inovatoare: Dezvoltarea unui produs inovator radical, cu posibili utilizatori finali, ce poate fi scos pe piata, implicand:
– trecerea de la o dezvoltare si testare intr-un mediu de laborator la o dezvoltare si testare in conditii reale;
– cercetari orientate spre utilizatorul final si dezvoltare cu testele pe/cu esantioane reprezentative ale utilizatorilor finali (de exemplu, teste clinice);
– dezvoltarea unui nou proces de productie de fabricatie si testarea lui in conditii controlate;
– produsul dezvoltat ar trebui sa fie o schimbare pentru produsele existente in ceea ce priveste functionalitatea.
Procese inovatoare: Dezvoltarea unui proces inovator radical la scara pilot, implicand:
– dezvoltarea si testarea intr-un mediu controlat apropiat de conditiile industriale;
– testarea prin producerea unui produs care se potriveste cu asteptarile utilizatorilor finali; in acest caz, produsul poate fi unul existent, dar procesul de productie ar trebui sa ofere performante imbunatatite substantial (personalizare, precizie, viteza, eficienta ecologica si cost) asupra proceselor existente.
Inovatii radicale: Dezvoltarea inovatiilor radicale, implicand intelegerea tuturor parametrilor si modelarea, precum si elaborarea normelor de proiectare si de monitorizare. In acest caz, proiectul ar trebui sa se transfere de la un produs de nisa pentru o piata mai larga, prin urmare, cresterea impactului sau social si dimensiuni industriale.

Cine poate depune proiecte?

Apelul este finantat din fondurile nationale ale tarilor participante care sprijina participarea in proiecte comune de cercetare. Institutiile care aplica pentru finantare trebuie sa fie eligibile conform regulilor nationale de finantare ale tarilor din care fac parte. Pot participa parteneri de tipul: companii (IMM-uri, intreprinderi mari), organizatii de cercetare (institute de cercetare, universitati, etc.).
 
Consortiul trebuie sa cuprinda cel putin doua IMM-uri din doua regiuni participante la apel, din tari diferite. Coordonatorul trebuie sa fie un IMM. Partenerii din tari sau regiuni ce nu sunt membri INCOMERA pot participa cu finantare proprie.
 
Termenul limita pentru trimiterea pre-propunerilor este: 27 februarie 2015, ora 17:00 (CET).

Persoana de contact UEFISCDI: Mircea SEGARCEANU
Telefon: 021 302 38 83 Email: [email protected]

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului
Ghidul solicitantului

Sursa: UEFISCDI.gov.ro
Finantator: Guvernul Romaniei

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.