Informare, networking si lobby cu ocazia Forumului Inovarii Dunare-Marea Neagra

CIO-SUERDFinantari pentru IMM si ONG prin instrumente SUERD
– Institutul Bancar Roman, 23-24 mai 2013 –

O noua oportunitate de relansare a afacerilor in macro-regiunea riverana Dunarii se deschide in curand si pentru sectorul IMM si ONG prin Pilonul 3 “Cresterea prosperitatii social-economice” din cadrul SUERD, ce va fi gestionata direct de Fondul European de Investitii (Luxembourg) in co-relatie cu Coordonatorul Ariei Prioritare pentru Competitivitate Economica, pilotat de Guvernul Landului nr. 1 din Germania, Baden Wurttemberg.

Valoarea totala estimata destinata incurajarii proiectelor de acest gen va putea ajunge intre 2014-2020 pana la 1 miliard de euro, cu o prima transa de circa 100 milioane Euro, cu conditia ca ele sa includa o cat mai puternica dimensiune inovativa si un efect de replicare si multiplicare a povestilor dunarene de succes din economiile mai dezvoltate din amonte – Germania, Austria, Cehia, in special.

Valoarea pentru aceste proiecte considerate mici este prognozata de Agentia METIS (Viena) care acorda consultanta Comisiei Europene intre 10.000 si 3 milioane euro, cu o medie de 200.000 euro/proiect.

Cei interesati sa se informeze de la sursa, sa formeze consortii parteneriale viabile din timp si sa se conecteze la decidentii cei mai importanti din domeniul financiar-bancar si al autoritatilor centrale implicate, o pot face prin participarea la prezentarile, negocierile face to face si sesiunile de networking din cadrul celei de-a 3-a editii a Forumului Inovarii Dunare – Marea Neagra (23-24 mai 2013), plasat sub Inaltul Patronaj al Presedintiei UE, gazduit in spatiile Bancii Nationale din cadrul Institutului Bancar Roman din Capitala si inclus in calendarul reuniunilor de prestigiu de catre Comisia Europeana – DG MARE, in contextul marcarii Zilei Europene Maritime.

In cea de-a doua zi a Forumului, ideile, proiectele, initiativele si retelele cele mai interesante vor fi recompensate cu trofeele “Black Sea-Danubian Social & Economic Innovator – 2013” si prin cadouri oferite de: CESIRO SA, Beautik, Venchi, World Class Fitness Romania, Lush, Phaeton Gala, Ethic Wine.

Printre invitatii speciali se numara diplomati, experti, consultanti si bancheri, in frunte cu Coordonatorul pentru Capacitate Institutionala – Cooperare in cadrul SUERD, Dr. Kurt Puchinger si Consilierul Economic si Comercial al Austriei in Romania, Rudolf Lukavsky.

Ca dovada a interesului de care se bucura initiativa, importante companii si institutii partenere media s-au alaturat deja evenimentului: Parteneri Media Asociati: Portalul Strategiei Dunarii Danube-Region.eu, Agentia Nationala de Presa AGERPRES, Money.ro TV, TV H20, ZiarulAlb.ro. Lifestyle Strategic Media Partners: Etiquette Magazine, Luxury Magazine, Bfresh Magazine, Business Woman, Orasul Meu, Wide Magazine.

Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, ComunicateMedia.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, “EU-RO Clearing Funds”. Colaborator PR: Denis Radu.

Pentru informatii suplimentare si inscrieri, in limita locurilor disponibile, va rugam sa consultati siteul oficial http://www.houseofeurope.ro/BlackSea-Danube sau sa contactati Secretariatul Consortiului Organizatoric la e-mail: [email protected] sau tel./fax: 021.230.49.97.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.