Apelul urmărește crearea unei rețele echilibrată a Centrelor Europene de Inovare Digitală (EDIH) ce va acoperi toate regiunile din Europa, răspunzând nevoilor sectorului public și privat, inclusiv tuturor sectoarelor economice, oferind o gamă largă de servicii specializate de transformare digitală.
Propunerile transmise ar trebui să-și definească obiectivele legate de următoarele domenii de apliicare:
Fiecare EDIH va oferi servicii bazate pe un focus/expertiză specifică, care va sprijini sectorul privat și public local în transformarea lor digitală și ecologică. Specializarea poate fi consolidată în timp și ar trebui să facă uz de competențele locale existente în acest domeniu. Serviciile vor fi furnizate pe o bază deschisă, transparentă și nediscriminatorie și vor fi vizate în principal (1) IMM-urilor și întreprinderilor mici și mijlocii și/sau (2) organizațiilor din sectorul public care desfășoară activități neeconomice.
Fiecare EDIH va acționa ca un punct de acces la rețeaua europeană de EDIH, ajutând companiile locale și/sau actorii publici să obțină sprijin de la alte EDIH-uri în cazul în care competențele necesare nu sunt de competența lor, asigurându-se că fiecare parte interesată primește sprijinul necesar oriunde s-ar afla. În schimb, fiecare EDIH va sprijini companiile și actorii publici din alte regiuni și țări, prezentate de alte EDIH care au nevoie de expertiza lor.
EDIH-urile vor fi active în crearea de rețele cu alte hub-uri, împărtășind cele mai bune practici și cunoștințe de specialitate, punând companiile în contact cu alte companii din lanțul lor valoric și în căutarea de sinergii cu inovatori și primitori – inclusiv artiști, designeri, arhitecți și alți creatori.
EDIH-urile vor juca, de asemenea, un rol de intermediar între administrațiile publice și companiile care furnizează tehnologii de e-guvernare. În toate activitățile de rețea, EDIH-urile vor fi susținute de Acceleratorul de Transformare Digitală și, prin urmare, este obligatoriu ca EDIH-urile să participe activ la activitățile relevante de sprijin ale Acceleratorului de Transformare Digitală, cum ar fi evenimente de matchmaking, de formare și de consolidare a capacităților.
În plus, acestea vor acționa ca un multiplicator și vor difuza pe scară largă utilizarea tuturor capacităților digitale construite în cadrul diferitelor obiective specifice ale Programului Europa digitală privind calculul de înaltă performanță, inteligența artificială, securitatea cibernetică, abilitățile digitale avansate și accelerarea celei mai bune utilizări a tehnologiilor.
Numai entitățile care sunt desemnate de statul lor membru sau țările asociate pot aplica la acest apel. Ca dovadă a desemnării lor, ei trebuie să atașeze la propunerea lor scrisoarea de desemnare primită.
Termen limită : 22 februarie 2022