Initiativa Comisiei Europene privind eco-inovarea, sesiunea 2013

eco_box.jpg

Comisia Europeana a lansat o cerere de propuneri in valoare de 31,5 milioane euro pentru cele mai bune 45 de proiecte in materie de eco-inovare.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 5.09.2013
Bugetul programului: 31.500.000 euro

Obiective generale

Eco-inovarea este finantata prin Programul-cadru pentru competitivitate si inovare si dispune de un buget de aproximativ 220 de milioane de euro pentru perioada 2008-2013.

eco_boxAceasta sprijina produsele demonstrate din punct de vedere tehnologic care contribuie la o mai buna utilizare a resurselor naturale ale Europei.

Solicitanti eligibili

Cererea de propuneri vizeaza in principal intreprinderile private, in special IMM-urile care au dezvoltat un produs, proces sau serviciu ecologic inovator, dar care se confrunta cu dificultati in privinta lansarii pe piata.

Sunt considerate IMM-uri firmele cu mai putin de 250 de angajati, a caror cifra de afaceri anuala nu depaseste 50 de milioane de euro.

Sunt incurajate si proiectele sustinute de clustere, cu un potential ridicat de replicare pe piata europeana.

Activitati eligibile

Apelul de propuneri pentru proiecte eco-inovative are in vedere reducerea impactului ecologic al activitatilor economice, precum si folosirea optima a resurselor. Exista si prioritati specifice, listate in politicile Uniunii Europene:

  • reciclarea materialelor
  • produse pentru constructii sustenabile
  • apa
  • afaceri ecologice

Exemple de proiecte care primit finantare in cadrul sesiunilor anterioare: optimizarea tehnologiei de reutilizare a caramizilor vechi in sectorul constructiilor; producerea de incaltaminte din piele care nu contine substante chimice periculoase; utilizarea CO2 pentru a valorifica o sursa naturala de Omega-3; si o tehnica noua de fabricare a covoarelor.

Conditii de finantare

Bugetul pentru sesiunea de finantare 2013 este de 31,5 milioane de euro.

Cererea de propuneri ofera cofinantarea pana la 50% a costului proiectului si ar trebui sa sprijine aproximativ 45 de proiecte noi in acest an.

Termen-limita

Intreprinderile din intreaga Europa pot transmite pana la 5 septembrie 2013 propunerile lor menite sa introduca pe piata solutii ecologice inovatoare in urmatoarele cinci domenii: reciclarea materialelor, apa, materialele de constructii durabile, afacerile ecologice si sectorul alimentelor si bauturilor.

Depunerea de proiecte se face exclusiv online.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:
Apelul de propuneri 2013 (PDF, En)
Formular pentru depunerea candidaturii (DOC, En)
Ghidul pentru depunerea proiectelor online (PDF, En)
Intrebari frecvente (PDF. En)

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top