Inspectorii APIA numara oile si caprele beneficiarilor de subventii

oi_merinos.jpg

oi_merinosAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca in aceasta perioada desfasoara controale in exploatatiile de ovine si caprine, pentru care au fost depuse cereri de solicitare a Platilor nationale directe complementare, sector zootehnic, in anul 2013.

In cadrul controlului la fata locului, inspectorii APIA verifica urmatoarele elemente:

  1. existenta reala a efectivului total de animale pentru care s-a solicitat prima pe cap de animal;
  2. identificarea animalelor in conformitate cu legislatia in domeniu, dupa cum urmeaza:
  • identificate cu o crotalie auriculara simpla, avand imprimat un cod unic de identificare a animalului, in cazul animalelor nascute pana la 1.01.2008;
  • identificate cu doua crotalii auriculare simple, avand imprimat acelasi cod unic de identificare a animalului, in cazul animalelor nascute in perioada 1.01.2008 – 31.12.2009;
  • identificate cu o crotalie auriculara simpla si o crotalie auriculara electronica, ambele continand acelasi cod unic de identificare a animalului in cazul animalelor nascute incepand cu data de 1.01.2010.

3. corespondenta dintre efectivul inscris in cerere si efectivul existent in exploatatie, la data controlului.

Oficialii APIA reamintesc crescatorilor de animale ca efectivul de femele ovine/caprine pentru care au solicitat prima trebuie sa fie mentinut in exploatatie la adresa mentionata in cerere, pe perioada de retentie, respectiv pana la data de 3 august 2013 inclusiv.

Animalele gasite la control fara numere de identificare (crotalii) sau incorect identificate sunt animale nedeterminate, care genereaza penalitati sau excluderi de la plata, dupa caz.

In cazul in care solicitantul refuza sau restrictioneaza accesul in exploatatie a reprezentantilor APIA, pentru efectuarea controlului la fata locului, cererea prin care s-a solicitat prima pe cap de animal devine neeligibila.

Precizam ca 3 august 2013 este termenul limita pana la care echipele APIA pot efectua controlul la fata locului, in exploatatiile de ovine si caprine.

Sursa: APIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.