Intalnire de lucru a firmelor interesate de bioenergie, in cadrul Clusterului Regional Suceava- Botosani

jpg.jpg

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a invitat firmele interesate de bioeconomie la o intalnire de lucru, marti, la Botosani, pentru a discuta despre oportunitatile de dezvoltare in acest domeniu in zona Suceava-Botosani, in cadrul unui cluster regional constituit in 2016.

Flutur a declarat presei ca a fost deja aprobata o hotarare de CJ privind initierea demersurilor de constituire a Parcului Industrial Bucovina I, ce va functiona in fostul Centru Economic Bucovina Suceava, situat in proximitatea Aeroportului International “stefan cel Mare” Suceava, unde urmeaza sa functioneze si Clusterul Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botosani.

Firmelor prezente la reuniunea de marti, ce se va desfasura la Primaria Botosani, urmeaza sa li se prezinte oportunitatile de finantare din fonduri nerambursabile, pe care acestea le pot accesa in vederea dezvoltarii si crearii de noi locuri de munca.

Clusterul Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botosani are ca “misiune asumata” dezvoltarea economica a arealului Suceava-Botosani, prin valorificarea potentialului existent la nivelul celor doua judete si crearea de noi locuri de munca.

Potrivit lui Flutur, clusterul vizeaza, pe termen scurt si mediu, implementarea unor proiecte cu finantare din fonduri nerambursabile si din alte surse, in beneficiul membrilor asociati, respectiv camerele de comert si industrie Suceava si Botosani, CJ Suceava si consiliile locale Suceava si Botosani, IMM-urilor din domeniul industriei bioeconomiei din cele doua judete, precum si al Universitatii ”stefan cel Mare” Suceava.
Flutur a precizat ca, in prezent, parcul industrial se afla in etapa de constituire, domeniile de activitate ale acestuia urmand a fi stabilite si in functie de cererea existenta.

Sursa: Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.