Intreprinzatorii ieseni vor ramane fara schema de minimis

bani-taxa-mediu.jpg

bani-taxa-mediuOficiul Teritorial pentru IMM-uri si Cooperatie Iasi a decis sa renunte la programul schemei de minimis, argumentand ca acesta nu este un program de baza pentru micii intreprinzatori. 

Incepand cu acest an, IMM-urile vor trebui sa se reorienteze spre alte programe derulate prin intermediul Oficiului Teritorial. Suma maxima disponibila va fi de 100.000 de lei, suma mult prea mica pentru demararea unei afaceri. In plus, anularea acestui program a dus si la pierderea de locuri de munca venite odata cu crearea acestor mici societati.

In 2014, in judetul Iasi s-au depus aproximativ 20 de cereri de finantari prin intermediul schemei de minimis insa doar 7 dintre acestea au reusit sa primeasca fondurile nerambursabile. 

Sursa: Presa Online

2 thoughts on “Intreprinzatorii ieseni vor ramane fara schema de minimis”

 1. Berbecaru Gabriel spune:

  Daca e vorba de schema de finantare conform HG274, nu este egalitate de sanse in a se lua decizia ca iesenii sa nu poata participa la alte scheme de minimis. E absolut stupid. Nu s-a intrebat nimeni de ce au aplicat putini ? Foarte simplu, conditia de baza era sa se realizeze investitia in mediul rural..desi anterior nu era aceasta conditie, aceasta schema fiind necesar a fi aplicabila tuturor romanilor din mediu rural dar si urban. Sunt programe exclusiv pentru rural. Ajutorul nu se impunea doar pentru rural. Toti romanii au nevoie de o astfel de schema de AJUTOR.

 2. Balici Mihai spune:

  De ce sa fie putin 100.000 de lei nerambursabili
  Cine iti da acesti bani de pomana sa iti extinzi ,modernizezi , sa iti infiintezi o afacere mica profitabila
  Acest lucru sa il spuna intreprinzatorii ,nu cei ce stau la birou si evalueaza dosarele facute de intreprinzatori
  Daca renunta sa ii dea afara pe acei evaluatori , care sunt de prisos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.