Întrevederea ministrului Virgil-Daniel Popescu cu ambasadorul R.F. Germania, E.S. Cord Meier-Klodt

Virgil-Popescu.jpg

Ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, Virgil-Daniel Popescu şi secretarul de stat pentru comerț exterior şi turism, Emil-Răzvan Pîrjol, au avut astăzi o întrevedere cu E.S. domnul Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania în România.

Dialogul s-a concentrat asupra stadiului și perspectivelor dezvoltării relațiilor economice dintre România şi Germania în contextul recuperării economice de după pandemia COVID-19 și al viitoarei președinții germane a Consiliului UE din al doilea semestru al acestui an.

Ministrul Virgil-Daniel Popescu a apreciat relația economică dinamică dintre cele două țări, Germania fiind cel mai important partener comercial al României, cu un procent de 23% din totalul comerțului exterior român și a treia sursă de investiții străine directe cu peste 23 000 firme investitoare, majoritatea în sectoare industriale înalt tehnologizate.

Acesta a transmis diplomatului german interesul părții române pentru participarea mult mai pregnantă în lanțurile europene de aprovizionare care se reconfigurează în urma problemelor relevate de pandemia de coronavirus.

Partenerii de dialog au abordat și tema planului de redresare economică al UE, care este o prioritate a viitoarei Președinții germane a Consiliului UE.

Sursa: Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.