Investitiile in infrastructura sportiva – prioritate de guvernare

saveni-proiect-sport8.jpg

Viceprim-ministrul Paul Stanescu, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, a participat astazi, 27 august, la evenimentul de lansare a studiului ”Beneficiul social al investitiei in fotbal” (organizat de Federatia Romana de Fotbal).

Cu aceasta ocazie, ministrul dezvoltarii a vorbit atat despre prioritatile de guvernare referitoare la activitatea sportiva din Romania, cat si despre investitiile pe care le realizeaza, in domeniul infrastructurii sportive, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), prin intermediul Companiei Nationale de Investitii (CNI).

“Ma bucur sa vad ca, in ultimii ani, autoritatile locale sunt preocupate tot mai mult de dezvoltarea comunitatilor pe care le conduc, implicandu-se activ in realizarea de investitii utile pentru cetateni, in crearea de noi locuri de munca, dar si in atragerea turistilor si a investitorilor. Totodata, ma bucur ca MDRAP, ca institutie responsabila in domeniul dezvoltarii, a contribuit la realizarea unor importante obiective in domeniul sportului (sali de sport, stadioane, bazine de inot, complexuri sportive etc.)”, a precizat viceprim-ministrul Paul Stanescu.

Din 2002 si pana in prezent, MDRAP a finalizat 1.106 sali de sport, la care se adauga alte 46 de sali de sport reabilitate. Valoarea totala a acestora se ridica la peste 2,8 miliarde de lei. Alte 55 de sali de sport sunt in executie, cele mai mari fiind la Oradea (5.000 de locuri) si Slatina (3.000 de locuri). De asemenea, pana in prezent, au fost finalizate 3 patinoare si 19 bazine de inot, alte 9 bazine de inot fiind in executie. S-au finalizat si 5 complexuri sportive, cu o valoare totala de aproape 300 de milioane de lei, iar alte 4 sunt in faza de executie.

In ceea ce priveste Campionatul European de Fotbal EURO 2020, pentru stadionul Steaua, a fost semnat contractul de finantare, au inceput deja lucrarile de demolare si se lucreaza la proiectarea noului stadion. La Dinamo s-au demarat lucrarile de proiectare pentru realizarea studiului de prefezabilitate si, ulterior, se va realiza studiul de fezabilitate. La Stadionul National de Rugby „Arcul de Triumf”, s-a semnat contractul de proiectare si executie si se lucreaza la partea de proiectare. in ceea ce priveste stadionul Rapid, in prezent sunt in curs de evaluare ofertele din cadrul procedurii de achizitie publica.

“Vedeti, astfel, ca vorbim de investitii pe termen lung, de care vom putea beneficia cu totii. in plus, de aceste investitii vor beneficia multe generatii de acum inainte si, de fapt, ele reprezinta investitii in sanatate, pentru ca un om care face sport este si un om mai sanatos. si vrem sa avem oameni mai sanatosi, mai activi si mai relaxati”, a subliniat viceprim-ministrul Paul Stanescu.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.