Investitiile in startup-urile europene ating un nivel record. Firmele care au obtinut cele mai mari finantari in ultima perioada

investitii-in-startup-uri.jpg

Finantarile obtinute de firmele europene din tehnologie, aflate la inceput de drum, au atins un nivel record in cel de al treilea trimestru al acestui an, startup-urile primind investitii totale de 7,7 miliarde de euro, o crestere cu peste 100% fata de finantarile acordate in aceeasi perioada a anului trecut.

Startup-urile tehnologice din Europa, Israel si Turcia au primit in cel de al treil trimestru al acestui an investitii totale de 7,7 miliarde de euro, cu un miliard mai mult fata de investitiile din trimestrul doi al acestui an si cu 117% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand firmele tech euopene obtineau finantari de doar 3,5 miliarde de euro, potrivit Tech.eu.

In aceasta perioada au avut loc 865 de tranzactii.

Firmele din Marea Britanie, Israel, Germania si Elvetia au obtinut cele mai mari finantari, in acest trimestru, dupa cum o arata graficul publicat de sursa citata.

Cea mai mare investitie a fost obtinuta de un startup elvetian din domeniul biotehnologiei, Roivant Sciences, de 1 miliard de euro, de la investitorul japonez Softbank.

Pe locul doi se afla Delivery Hero, un startup nemtesc de livrare mancare si un marketplace pentru livrari. Jumatate din actionariatul firmei a fost achizitionat de Naspers (compania care detine si eMAG), pentru 705 milioane de euro.

Pe urmatoarea pozitie este tot o firma din zona livrarilor, Deliveroo, din Marea Britanie, care a obitinut o invesititie de 305 miliane de euro. Iar pe locul 5 se afla Prodigy Finance, tot din Marea Britanie – platforma care manageriaza imprumuturi acordate studentilor, care a ridicat o investitie de 218 milioane de euro.

Sursa: Starupcafe

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.