Invitatie-Apel pentru „Campionii in Afaceri” Saptamana Europeana a IMM-urilor – Palatul Parlamentului, 27-28 mai 2010

Potrivit unei recente analize, publicata de revista FORBES (aprilie 2010), de la cei din Guvern pana la cei din mediul de afaceri, si de acolo la oamenii obisnuiti, romanii nu au strategii pe termen lung. Este aceasta, intr-adevar, o formula repetata atat de mult incat a scazut drastic chiar sansele ca sa realizam cat de sinucigasa este lipsa lor de strategie? De pilda, cele 10 procente de absorbtie ale Romaniei „reprezinta cel mai slab grad de absorbtie” din Europa Centrala si de Est. Altfel spus, fara directii clare, cum sustinea de curand un influent specialist in marketing/cercetare de piata, nu vom putea avea cu adevarat destinatii profitabile pentru niciunul din noi!

Din acest motiv, sub auspiciile Comisiei Europene, organizatorii unicului eveniment national de informare, consiliere si training din cadrul Saptamanii Europene a IMM-urilor ce se va desfasura la Palatul Parlamentului in 27-28 mai 2010 sub deviza „Propulsarea campionilor in afaceri” va cheama se le fiti alaturi pentru a relansa in mod eficient spritul intreprinzator in Romania prin:

-formarea de noi consortii/parteneriate de afaceri pe baze pragmatice in toata regiunea danubiana a Marii Negre, care beneficiaza de oportunitati exceptionale de sprijin din partea UE;
-constientizarea si utilizarea la maxim a tuturor parghiilor interne/europene de finantare, garantare si contra-garantare, creditare speciala a investitiilor, recent puse la dispozitie prin paleta mult mai diversificata a fondurilor structurale, de dezvoltare rurala, pescuit, a programelor de cooperare trans-frontaliera si in Bazinul Marii Negre, ca si prin cele viitoare prevazute de Small Business Act (Actul European pentru afacerile mici si mijlocii) ca de exemplu PROGRESS, Jasmine, CIP, FP 7 etc.;
-coagularea unui puternic sistem de presiune civica, in spiritul Cartei Drepturilor Fundamentale ale UE (din Tratatul de la Lisabona), de jos in sus – impreuna cu energiile mai luminate din mediul de consultanta, academic sau al organizatiilor credibile ale societatii civile spre a genera o mutatie de mare anvergura: dinspre obtinerea doar a unui profit in sine pe termen scurt, cu orice pret, catre accentul pus pe constructie pe termen lung, anume, in cele din urma, atingerea unui mai stabil echilibru intre latura materiala si cea spirituala a oricarei afaceri sau activitati economice sau financiare.

Atat prin sprijinul acordat de o serie importanta de experti din UE sau de talie internationala, institutii partenere sau invitati de onoare, cat mai cu seama prin implicarea Dumneavoastra in cadrul Platformei de Actiune si Interventie Rapida “EU-RO Clearing Funds” ca protagonisti, rezervoare de energie si vectori de influenta benefica, suntem convinsi ca putem contribui crucial si cat mai prompt la relansarea antreprenoriatului veritabil in Romania prin unicul Forum National in domeniu, comportandu-ne european si reusind sa ne bucuram din plin de apartenenta noastra ca stat si drept cetateni ai Uniunii Europene.

Pentru o deplina edificare, consultarea obiectivelor, agendei previzionale, invitatilor si lectorilor evenimentului, va invitam sa consultati pagina de internet www.HouseofEurope.ro sau sa ne contactati la tel./fax: 021.2304997 sau e-mail: [email protected].

Sever Avram

Sever Avram

Sever AVRAM - coordonator general - Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene "EU-RO Clearing Funds". A lucrat ca si consilier de afaceri publice pentru Comisia Europeana in Romania si a contribuit la elaborarea capitolului de politici sociale si dezvoltarea resurselor umane din cadrul Planului national de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana. Incepand cu anul 1996,  a activat ca si consultant si/sau trainer in domeniul institutiilor si fondurilor UE, al comunicarii, relatiilor publice si lobby-ului in cadrul a numeroase proiecte europene finantate direct de Comisia Europeana de la Bruxelles,  Departamentul de Stat al SUA, Open Society Institute, precum si de mari finantatori privati internationali sau autohtoni. In urma unui proiect PHARE pe care l-a coordonat, incepand cu anul 2004, se ocupa de organizarea sub egida Platformei CEFTAC (www.ceftac.ro) a “Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania” si a altor evenimente pentru mediul de afaceri. Din anul 2006, a avut initiative speciale legate de absorbtia fondurilor UE, incepand cu saloanele regionale si scolile de vara de la Constantza si Baile Sovata pana la cele doua editii deja desfasurate  ale Forumului Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei fondurilor UE (Bucuresti, in 2007 si 2008). Coordoneaza activitatea de consultanta pe proiecte a CPS (Consortiul Parteneritului Strategic) si a Atelierului Interactiv de Idei, Proiecte si Investitii Inovative (www.StructuralFunds.ro).  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top