Ionel Timisan: Angajari in MP

angajatiParticiparea la aceste competitii europene presupune inscrierea candidatilor pe site-ul oficial EPSO pentru a putea trece etapa de preselectie. Etapa de preselectie, numita Computer Based Test contine teste de rationament verbal, rationament abstract, rationament numeric si gandire situationala. “Pentru depasirea cu succes a acestor competitii EPSO pregatirea este esentiala”, se explica in comunicat.

Potrivit buletinului statistic european din decembrie, anul trecut lucrau la Comisia Europeana 620 de romani, ceea ce reprezinta 2,5% din totalui angajatilor CE.

Dintre acestia, majoritatea – 483, sunt femei. Pozitia cea mai inalta ocupata de cinci dintre romanii care lucreaza la CE este aceea de angajat in administratie gradul 14, ceea ce se traduce printr-un salariu care depaseste 14.000 de euro. Pentru aceasta pozitie, insa, trebuie sa ai cel putin zece ani de experienta.

Majoritatea romanilor angajati la Comisie sunt, insa, la inceput de cariera, asistenti sau functionari publici in administratie, cu salarii cuprinse intre 2.500 si peste 4.000 de euro, scrie Ionel Timisan pe blogul sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.