ionel_timisanRecent am avut ocazia sa particip pentru prima data la Conferinta Finantare.ro, editia de toamna, ce a avut loc la Bucuresti in data de 4 Oct. 2012. Dupa ce m-am intors acasa a venit si valul de intrebari ce se traduc prin urmatoarea „Cum a fost la conferinta?„. Asa ca normal este sa impartasim si aici cum a fost.

Sa povestim de la bun inceput experienta avuta. Pe scurt, per total experienta a fost una deosebita.

Dezbaterile:

Pe alocuri cateva discutii au prins o tenta parca prea generala motiv pentru care o vigilenta mai mai mare a moderatorilor pe viitor este recomandata. Am sa fac doar unele precizari legat de aceste discutii fara a avea dorinta sa comentez pana la epuizare ce s-a discutat.

Prima dezbatere:

S-a discutat despre perspectivele fondurilor europene in Romania pentru perioada 2014 – 2020, fonduri despre a caror viitor nu am fost foarte bine lamurit. Cert este ca ele vor exista si pe viitor, ele nu se termina cu 2013, Romania fiind tara membra poate sa acceseze mai departe fondurile UE puse la dispozitie. Dar datorita faptului ca nici la nivel UE inca nu sunt stabilite anumite aspecte in detaliu, nu se pot face precizari suplimentare. Comentariile referitoare la copierea modelului polonez in Romania, sunt obiective daca se tine cont de faptul ca orice sistem preiei din afara el este desurubat si montat la loc intr-un model romanesc. Nu-i o problema atat de mare de sistem cat este o problema de mentalitate, daca o sa vrem sa fim mai performanti, atunci ar trebui sa fim si mai constructivi.

Legat de constructivi, la un moment dat printre dezbateri sala era impartita in cativa optimisti si restul pesimisti. Cei optimisti fiind priviti ca niste naivi ai sistemului iar cei pesimisti ca niste negativisti, carora oricum nu le reuseste nimic. incercand sa-i inteleg pe fiecare, am gasit am gasit o alta categoria, cea a realistului constructiv care pare a fi intre cei doi de mai sus,  dar care nu se vaicareste ca nu-i merge cum trebuie dar nici nu zambeste naiv asteptand si dorindu-si sa fie salvat de divinitate. Toate acestea in timp ce construieste solutii reale la problemele intalnite.

A doua dezbatere:

A doua dezbatere a fost foarte interesanta, am ascultat cu foarte mare interes ce au avut de spus speakerii. Iar o parte dintre cele precizate de catre acestia au fost lucruri ce mi s-au parut de bun simt, in sensul ca au aratat in ce directie ar fi normal ca lucrurile sa mearga avand in vedere factorii implicati si contextul actual. Din pacate aici ar mai fi fost foarte multe de spus. Din pacate am ramas si cu o serie personala de intrebari la care nu s-a raspuns din lipsa de timp. Dar per total a fost interesanta dezbaterea legata de investitori si sursele de finantare posibile (…), scrie Ionel Timisan pe blogul sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top