Ionel Timisan: Despre succesul unui proiect

succes1Principalii contribuitori la asigurarea succesului unui proiect

Telurile proiectului trebuie sa fie clar explicate  in planurile proiectului (si se respecta intocmai prin activitatile desfasurate).

Resursa umana implicata in proiect. Este imperios necesar ca persoanele implicate sa fie competente in activitatea pe care o desfasoara. De exemplu, in cazul proiectelor soft, abilitatile personalului reprezinta un factor de doua ori mai important decat oricare alt factor implicat; acest lucru nu mai este valabil pentru domeniile de activitate hard, cum ar fi cele care au ca rezultat produse tangibile.

Sustinerea superioara. Proiectul este sustinut de conducere. Sprijinul conducerii poate fi obtinut daca aceasta este incredintata ca proiectul reprezinta un mijloc important de indeplinire a misiunii si obiectivelor majore ale organizatiei.

Resursa de toate tipurile si timp
. Resursele financiare, de timp, tehnologice, materiale si de personal trebuie sa fie, chiar daca pare evident, suficiente pentru realizarea activitatilor. Practica dovedeste ca uneori se doreste realizarea si finalizarea unui proiect pornind de la resurse insuficiente, inexistente sau foarte greu de pus la dispozitie. Pentru un proiect ce a fost deja initiat dar pentru care “resursa” nu a fost asigurata pentru toata perioada in care acesta este desfasurat, este foarte probabil ca acesta sa ajunga intr-un blocaj din care nu intotdeauna se poate iesi, scrie Ionel Timisan pe blogul sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.