Iulia Samoila: Ministerul Agriculturii primeste sesizari si petitii, AFIR merge inainte… sau cainii latra, caravana…

intreprindere2.jpg

iuliasamoilaIulia Samoila vorbeste, pe blogul sau, despre reactiile pe care le-au avut unii oameni cu prestanta si functii legate de conditiile artificiale si de accesarea fondurilor europene.

“Ma bucur ca nu vorbesc singura. Ma bucur cand vad oameni cu prestanta si functii ca sustin aceleasi idei ca si mine. Nu de curand, secretarul de stat MADR, Simona Man afirma ca Ministerul Agriculturii este una dintre zonele cele mai birocratizate cand vine vorba de fondurile europene.  “Avem mii de petitii pentru faptul ca s-au creat acele conditii artificiale, care blocheaza accesul fermierilor la banii europeni. (…) Ca sa vedeti pana unde s-a putut ajunge: a fost un caz din judetul Timis in care doua persoane erau cumnate si doar un proiect poate fi viabil, al doilea nu, pentru ca s-au creat conditii artificiale. E noaptea mintii sa nu poti tu sa-ti faci propria afacere doar pentru ca si cumnata ta a facut un proiect asemanator!”, a precizat secretarul de stat in MADR.

O alta voce importanta este Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR). Acesta afirma ca unele dintre conditiile care sunt considerate ca fiind artificiale sunt mai mult decat absurde. “Nu au cum sa fie vazuti oameni, beneficiari si autoritati, la o nunta ca e conditie artificiala. Daca se ia curent de pe un stalp, nu de pe altul, e conditie artificiala. Sunt aberante conditiile artificiale, iar cei care le fac au atata putere de convingere ca iti dai palme singur. Nu ma lasa sa ii dau pamant copilului meu, sa il lucreze, sa se descurce, e  conditie artificiala”, a povestit Laurentiu Baciu, in direct, la AGRO TV.”

Citeste tot articolul pe blog

One thought on “Iulia Samoila: Ministerul Agriculturii primeste sesizari si petitii, AFIR merge inainte… sau cainii latra, caravana…”

  1. bart spune:

    nu mai depuneti sesizari, ca oricum nu le ia nimeni in seama. s.a intamplat si la ospa gorj si a ramas ca.n tren. omul de rand nu este luat in seama. la nivel inalt sunt foarte multe, mari si murdare interese, astfel incat cei mari au nevoie in teritoriu de conducatori de unitati cu tupeu, care sa stie ce interse sa serveasca. deci, luati.va gandul de la dreptate. asta numai Dumnezeu o poate face.

  2. Ion Pana spune:

    Buna Ziua. . In sfarsit , ma pot plange si la d-voastra: Administratorul Asoiatiei agricoe 2 din satul Merisani, com. Dobrotesti , jud. Telerman fost vice pana anul trecut PURCEL ION, caruia i-am pus la dispozitie 4,07ha. in asoiere , respectiv 2 Titluri cu numele lui tata PANA N. STAN ,[ dcedat } , Pentru anul 2014 nu Mi-a mai virat banii in cont cum am avut intelegrea si dealtfel a procedat in anul 2012 si in 2013 Bani care rebuia sa mi-i ireze , prezenta cntrvaloarea productiei de cereala ce mi se cuvenea in anul respectiv.Prin gestul sau consider ca mi-a CONDAMNAT FAMILIA LA MOARTE PRIN INFOMTARE. Mentionez ca aceasta condamnare s-a produs cu FONURI EUROPENE NERAMBURSAILE. In calitate de proprietar al celor 4,07 ha. , am luat la cunostinta încurajarea din partea Ministeruui Agriculturi sa ne asocim, Va intreb , oare Ministerul Agricuturii, , nu ar responsabilitati in a determina adinistratorii asoiatilo sa respecte LEGEA 36/ 1991 ? cu privire la obligativitatea ca asociatia sa respecte drepturile asociatilor ? Legea prevede ca pentru un ha. , membrului asociat sa-i revina 30 la suta din ce 5000 de kg. producte minima adica 1500 de kg. Administratorul PURCEL ION, FURA la fiecae ha. cantitatea de 600 de kg. de cereale. Rog Minsterul Agriculturii sa intervina si sa hotarasca daca in acesata siuatie PURCEL ION face EVAZIUNE FISCALA. Valoarea subentiei de 170 d euro / ha , ramane in continuare la administraorul asociatiei, Va rog sa analzati si sa luati in calcul faptul ca in SUEDIA , ca si in alte ari europene suma respectiva revine dupa terminarea anului agricol proprietarului de pamant.. Sunt convins ca in bilantul fnanciar contabil , PURCEL ION , nu specifica faptul ca fura 600 de kg. / ha. deasmene penru a-si primii subventia nermbursabila nu a specificat faptul ca mie mi-a CONDAMNAT FAMILIA LA MOARTE. PRIN INFOMETARE CU FONDURI EUROPENE CU COMPLICITATEA MINISTERULUI AGRICULTURII SI de ce nu , cu complcitetea d-lui HOGAN comisar european pe probleme de agricultura A.P.I.A. din jud. Teleorman, mi-a recomandat sa ma adresez justitiei, cunoscând faprul ca fmilia mea este intr-o situatie delicata , si in bataie de joc si complicitate cu CRIMINALUL PURCEL ION, sunt siguri ca eu nu am suportul financiar sa i-mi platesc avocat. Intentionez sa solicit un sprijin financiar d-lui HOGANSI PARLAENTULUI EUROPEAN, sa-mi asigure un proces cminlul familiei mele pe FONDURI EUROPENE NERAMBURASBILE. . CU
    STIMA , VA DORESC O ZI BUNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.