Iulia Samoila: Scrisoare deschisa privind atitudinea expertilor AFIR

pndr-ghid.jpg

iuliasamoilaIulia Samoila scrie, pe blogul sau, o scrisoare deschisa Ministrului Agriculturii, Achim Irimescu si directorului general AFIR, Andras Zsolt Szakal, legata de conditiile artificiale si amploarea dezastrului produs in PNDR 2007-2013.

“Prezenta scrisoare are drept scop detalierea unor aspecte din teren, desi stiu ca pentru mine riscul de a nu mai fi „placuta” este garantat, insa mi-a ajuns sa traiesc intr-o tara in care nimic nu se schimba desi vedem desfasurari de forta in fiecare zi. Nu mai pot trai intr-o tara in care bunul simt trebuie premiat si in care demnitatea iti este lovita zi de zi. Nu suntem perfecti, nu am fost si nici nu vom fi vreodata, indiferent de pozitia pe care o ocupam: expert sau consultant. Titulatura nu inseamna in niciun caz calitate si nici nu va insemna vreodata.

O sa evit sa dau vreun nume, sau sa imi canalizez atentia asupra unei singure persoane pentru ca stiu ca abuzuri ale „puterii” sunt peste tot, indiferent de regiune ori judet.

Cu siguranta stiti despre conditiile artificiale si amploarea dezastrului produs in PNDR 2007-2013, despre interpretarea acestora si de asemenea aveti cunostinta despre faptul ca in prezent avem un ghid al conditiilor artificiale inteles la nivel de Romania, desi Curtea Europeana de Justitie recomanda prudenta in interpretarea lor si ca „subintelegerea lui” va conduce catre o absorbtie a fondurilor europene aproape invizibila.”

Citeste continuarea articolului pe blog, aici

One thought on “Iulia Samoila: Scrisoare deschisa privind atitudinea expertilor AFIR”

  1. Bogdan Tanasa spune:

    Bună ziua.

    Numele meu este Tanasa Bogdan și sunt unul dintre beneficiarii fondurilor europene prin măsura 312 pt microintreprinderi. Haideți să vă spun din start care a fost marea mea problemă ca și beneficiar: CONSUTANTUL !!! Dacă vreți să accesați fonduri europene, primul pas este să alegeți un consultant bun !!!! Dacă NU găști unul bun, nu încercați să accesați bani europeni !! Eu personal aici am găsit probleme în accesarea fondurilor !! Cei de la AFIR Iași au fost chiar foarte îngăduitori și m-au îndrumat exact ce să fac, eu am făcut mai multe vizite în Copou decât consultantul !! Sunt foarte multe hârtii de verificat, pe care consultanții nu le verifică și de aici apar marile probleme la dosar !! Chiar țin să le mulțumesc celor de la AFIR și aș sugera celor din conducere să organizeze o întâlnire cu beneficiarii și consultanții să vedem exact care sunt problemele în accesate !! Așa putem mulțumi și noi celor care lucrează la dosarele noastre !! Vă mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.