Iulian Stanciu, unul dintre cei mai puternici romani din IT: Statul sa lanseze un program de sustinere a campionilor nationali din economie

tanar_laptop_start.jpg

tanar_laptopStatul roman ar trebui sa sustina prin programe guvernamentale nu numai companiile straine care vor sa investeasca, ci si companiile locale, atat start-up-urile, cat si firmele mari. Talentele romanesti din IT ar trebui sa fie puse cap la cap, sa nu mai fie “vandute” doar la bucata, ca specialisti in companii, ci sa fie adunati, sa creeze produse, iar produsele sa fie exportate, a declarat Iulian Stanciu, unul dintre cei mai puternici antreprenori romani din IT, la ZF Live.

Sunt 100% de acord ca trebuie incurajate investitiile straine. Da, trebuie sa avem programe pentru a incuraja investitiile straine, care au crescut mult sectorul IT si au creat o clasa de mijloc in acest business. Dar cred ca ar trebui programe si catre companiile romanesti, atat catre start-up-uri, dar si catre companiile mari. Mi-as dori un program de sustinere a campionilor nationali in economie, in orice domeniu, inclusiv IT. In IT oportunitatea pe care o avem ca tara este cea a talentelor foarte bune, a oamenilor foarte valorosi. Cred ca aceste talente ar trebui sa fie puse cap la cap, sa nu mai fie «vandute» doar la bucata, ca specialisti in companii, ci sa fie adunati, sa creeze produse, iar produsele sa le exportam. Cand vorbim de IT, vorbim de software, de platforme“, a declarat Iulian Stanciu.

Mai multe detalii: www.zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.