Jaful POSDRU

posdru-jaf.jpg

Cu totii probabil ne-am intrebat la ce se refereau politicienii cand spuneau ca la POSDRU este un jaf in toata regula. Am stat si noi si ne-am gandit la ce se refereau si, cel putin din punctul nostru de vedere, cu riscul de a supara iubitii nostrii politicieni, credem ca la POSDRU este un jaf. Ceea ce s-a intamplat la POSDRU este o slabiciune a sistemului, o slabiciune care a permis si a facilitat jaful. Dar poate ca e bine sa intrebam iubiti nostrii politicieni daca au stiut ca este jaf de ce nu au l-au stopat? Trebuie sa-i anuntam ca aceste fonduri sunt resurse europene si ca nu se poate astepta 10 ani ca in cazul contractelor cu baietii destepti de la Hidroelectrica.

In cazul POSDRU, probabil ca se va supara francezul la un moment dat si va pune capat acestui jaf. Pana la francez, totusi, ar trebui sa admitem ca acest jaf nu afecteaza numai resursele POSDRU dar si resursele financiare ale beneficiarilor. Nu credem ca este normal ca beneficiarii sa imprumute proiectul si implicit statul roman la nesfarsit pentru ca nu este suficient personal la AM POSDRU, credem ca este un abuz.

  • sa se schimbe regulile in timpul jocului,
  • sa se modifice cuantumul prefinantarii,
  • sa existe termene de rambursare depasite,
  • sa se modifice conditiile de eligibilitate,
  • sa nu existe metode clare de masurare a indicatorilor.

Este imperativ necesara stabilirea unor reguli clare cu privire la sistemul POSDRU. Oare este normal ca anumite institutii publice ce activeaza pe piata muncii sa abordeze somerii ca fiind propria masa de oameni si sa faciliteze accesul la acest grup tinta numai ong-urilor de partid sau anumitor parteneri sociali? Ne intrebam de ce nu se simt efectele interventiilor POSDRU pe piata fortei de munca. Ei bine, din cauza ca organizatiile de partid trebuie sa-si atinga indicatorii si sa finalizeze cu succes  proiectele demarate. Sincer, sunt pesimist deoarece foamea de resurse a partidelor politice nu se va opri niciodata, dimpotiva aceasta creste intr-o proportie considerabila. Toate astea se intampla in detrimentul beneficiarilor care se zbat sa construiasca ceva in tara asta, sa faca bine unor oameni care chiar au nevoie de ajutor.

O intrebare legitima se naste din toata aceasta situatie: mai putem indura mult?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.