La Cluj se va deschide un centru integrat de transplant inima, rinichi, ficat si plamani, unic in tara

spital-generic-shutterstock.jpg

Doctori lucreaza intr-un spital

Un centru intergrat de transplant pentru inima, rinichi, ficat si plamani, cu 300 de locuri, unic in Romania, se va infiinta la Cluj, finantarea urmand sa fie asigurata din fonduri judetene si europene.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca centrul va putea fi construit in maxim 5 ani, dupa care va urma dotarea acestuia.

“Dorim sa facem pe un teren din Cluj-Napoca apartinand Consiliului Judetean Cluj cu o suprafata de 15.000 de metri patrati un centru integrat de transplant, care va asigura posibilitatea de a se realiza aici transplant de rinichi, plamani, inima si ficat. Va fi o finantare a CJ Cluj, dar si europeana, este un proiect unic in Romania si printre putinele de acest fel din Europa. Parerea mea ca in maxim 5 ani vom finaliza constructia, dupa care va urma si dotarea ulterioara. Noul centru va avea 300 de paturi, iar aici urmeaza sa fie relocat si Institutul Clinic de Urologie si Transoplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca”, a spus Tise.

Potrivit acestuia, in perioada urmatoare se vor incepe procedurile pentru studiile de fezabilitate, care vor da si costurile proiectului, dar si pentru un concurs de solutii aferente constructiei.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.