La Galaţi, Strategia Regiunii Dunării prinde rădăcini

La Galaţi, Strategia Regiunii Dunării prinde rădăcini

prin reunirea experţilor români din Regiunea Sud-Est

~ prima promoţie la Universitatea DANUBIUS ~

Întrucât finanţarea marilor proiecte strategice pentru relansarea Regiunii Dunării  – prin implementarea SUERD – se apropie cu paşi repezi, Catedra Internaţională Onorifică, recent lansată oficial pentru catalizarea expertizei şi resurselor umane necesare acestei mari operaţiuni, a format în orasul de origine al Comisiei Internaţionale a Dunării, Municipiul Galaţi, în parteneriat cu Academia Română şi Universitatea DANUBIUS, prima promoţie de specialişti în probleme dunărene, cu viziune inter-disciplinară vitală noii abordari “de jos în sus”.

Cu acest prilej, un prim număr de 22 de reprezentanţi din toate domeniile importante (administraţii locale, business, mediul universitar, consultanţă şi sectorul ONG) din patru judeţe – Brăila, Constanţa, Galaţi şi Tulcea – a absolvit sesiune de formare practică de tip post-universitar în perioada 25-27 octombrie 2012 şi s-au alăturat astfel Reţelei Naţionale a Promotorilor, Facilitatorilor şi Expertilor SUERD – PROFEX coordonată de Fundaţia EUROLINK-Casa Europei din Bucureşti. În cadrul lucrărilor, cursanţii au participat la exerciţii practice şi jocuri de simulare a luării şi influenţării deciziilor în materie de proiecte multinaţionale strategice, au asimilat studii de caz din experienţa pozitivă europeană şi şi-au confruntat inter-activ punctele de vedere prin dezbateri plecând de la teme date.

Evenimentul s-a bucurat de o captivantă prelegere asupra importanţei noului domeniu al bio-eco-economiei a Directorului Centrului de Biodiversitate al Academiei Române, Prof Univ Dr Alexandru T. BOGDAN, Membru Corespondent al Academiei, precum şi de intervenţii din partea consultantului francez Jamil BENABDALLAH, a rectorului Universităţii Danubius, Conf Dr. Andy PUŞCĂ şi a liderului Grupului de Acţiune “Dunare-Marea Neagră” iniţiat în cadrul Consilului Consultativ SUERD, Prof. Sever AVRAM. Moderatorul reuniunii a fost Conf. Dr. Mariana TRANDAFIR.

Ulterior, raportul executiv asupra rezultatelor sesiunii şi al observaţilor formulate în cursul dezbaterilor vor fi transmise prin intermediul Consiliului Consultativ către Coordonatorul Naţional în vederea unei adaptări cât mai adecvate a sistemului de implementare şi evaluare a aplicării iniţiativelor din cadrul Strategiei. Menţionăm, de asemenea, că următoarea sesiune se va desfăşura la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii VALAHIA din Târgovişte, în perioada 9-10 noiembrie 2012. Pentru informaţii suplimentare, cei interesaţi pot consulta pagina de internet: www.HouseofEurope.ro

About Sever Avram

Sever AVRAM - coordonator general - Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene "EU-RO Clearing Funds". A lucrat ca si consilier de afaceri publice pentru Comisia Europeana in Romania si a contribuit la elaborarea capitolului de politici sociale si dezvoltarea resurselor umane din cadrul Planului national de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana. Incepand cu anul 1996,  a activat ca si consultant si/sau trainer in domeniul institutiilor si fondurilor UE, al comunicarii, relatiilor publice si lobby-ului in cadrul a numeroase proiecte europene finantate direct de Comisia Europeana de la Bruxelles,  Departamentul de Stat al SUA, Open Society Institute, precum si de mari finantatori privati internationali sau autohtoni. In urma unui proiect PHARE pe care l-a coordonat, incepand cu anul 2004, se ocupa de organizarea sub egida Platformei CEFTAC (www.ceftac.ro) a “Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania” si a altor evenimente pentru mediul de afaceri. Din anul 2006, a avut initiative speciale legate de absorbtia fondurilor UE, incepand cu saloanele regionale si scolile de vara de la Constantza si Baile Sovata pana la cele doua editii deja desfasurate  ale Forumului Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei fondurilor UE (Bucuresti, in 2007 si 2008). Coordoneaza activitatea de consultanta pe proiecte a CPS (Consortiul Parteneritului Strategic) si a Atelierului Interactiv de Idei, Proiecte si Investitii Inovative (www.StructuralFunds.ro).  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.