Laufer: Avem 13.500 de firme pana acum in programul Start-Up Nation; ritmul de inscriere este de 4 proiecte pe minut

imageResize-3.jpg

Un numar de 13.500 de firme s-au inscris pana vineri dimineata in programul Start-Up Nation, peste numarul maxim de 10.000 de societati care pot beneficia in acest an de finantare, iar ritmul inscrierilor este de patru proiecte pe minut, a declarat, vineri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer.

“In ultimele doua zile s-au inscris peste 5.000 de firme in program, ceea ce ma bucura foarte mult si inseamna ca multe dintre firmele care erau in stand-by au reusit totusi sa scoate actele in timp util si sa se inscrie in program. In aceasta dimineata aveam 13.500 de planuri de afaceri depuse, 22.000 de useri pe aplicatie si un buget total estimat la 2,7 miliarde, iar rata de inscriere in acest moment este de patru proiecte pe minut”, a spus Laufer, prezent la conferinta organizata de Consiliul National pentru IMM-uri, cu ocazia a 25 de ani de activitate.

El a aratat ca urmeaza o evaluare foarte stricta a proiectelor, urmand sa fie organizata o sesiune suplimentara in cazul in care o parte dintre firme nu sunt eligibile sau vor renunta.

“Cei 500.000 de lei alocati din fonduri europene sunt deja absorbiti de proiectele depuse, ceea ce inseamna ca putem cere bani in plus pentru acest program. Sesiunea de inscriere se va inchide astazi (vineri — n.r.) la ora 20:00. Prelungirea pe care am vrut-o a fost pentru aceste firme care m-au atentionat ca nu reusesc sa depuna in timp util. Se pare ca foarte multe dintre ele au reusit”, a continuat Laufer.

El a adaugat ca datele de joi dimineata aratau ca erau depuse 10.500 de proiecte, cu 24.000 de locuri de munca noi, ceea ce inseamna ca multi dintre aplicanti au ales sa infiinteze mai mult de un loc de munca, cerinta obligatorie.

In topul judetelor se afla Bucurestiul, cu 1.406 dosare, Cluj — 1.223 dosare, Timisoara si Iasi, cu circa 500 de dosare fiecare.

Intrebat de ce a vrut la un moment dat sa prelungeasca termenul de depunere a proiectelor cu inca doua saptamani, Laufer a explicat ca, in urma cu o saptamana, gradul de inscriere nu era satisfacator, iar la ANAF si ONRC au aparut probleme tehnice, astfel ca a dorit sa se asigure ca toti cei care vor sa se inscrie au ocazia. intre timp, problemele tehnice s-au rezolvat, a precizat Laufer.

Programul Start-Up Nation are un buget de 1,7 miliarde de lei in acest an, iar suma maxima pe care o poate primi o firma este de 200.000 de lei.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.