Learning by doing cu Micro Gear

logo-parteneri-micro-gear1.jpg

Cu cateva luni in urma, un grup de studenti ambitiosi si-au propus sa aduca o schimbare pentru elevii de liceu si pentru studenti. Astfel, s-a format proiectul MicroGear, un proiect ce vrea sa ofere tuturor celor pasionati cursuri de IT sau, mai precis, de microcontrolere. Aceste cursuri nu isi propun sa urmeze modelul formal al scolilor ci,  sa fie mai deschis si mai interactiv, scopul final fiind crearea unui mediu de invatare placut si relaxant.

Termenul limita de inscriere este pana pe data de 10 aprilie inclusiv.

Cursurile vor avea loc in perioada 18-22 aprilie (Saptamana Altfel) si se vor tine in cadrul Facultatii de Informatica UAIC. Cursantii vor invata sa utilizeze placuta de dezvoltare Arduino impreuna cu diverse componente auxiliare, cum ar fi placile cu LED-uri, ecranele de tip LCD, placile multifunctionale si placile cu touch capacitiv, iar asistati de traineri, vor implementa diverse proiecte cu ajutorul acestor echipamente. Dupa completarea cursurilor, fiecare cursant va avea ocazia sa participe la un concurs prin care isi va putea testa cunostintele dobandite, iar primele trei locuri vor fi premiate. Dupa finalizarea concursului, cursantii vor putea asista la o demonstratie de robotica si printare 3D organizata la Hackerspace.

Dupa cum sugereaza si motto-ul lor, „Learning by doing”, cei de la MicroGear vor sa demonstreze elevilor si studentilor ca oricine poate fi un mic inventator.

Pentru informatii suplimentare, puteti vizita pagina  de Facebook sau site-ul oficial.

Micro Gear este implementat de Voluntar.ro si Asociatia Pentu Promovarea Economiei Cunoasterii finantat prin Fondul Stiintescu, program dezvoltat de Fundatia Comunitara Iasi si Romanian-American Foundation, in parteneriat cu finantatori locali: Amazon, Centric IT Solutions, eMAG, ENDAVA, Hackerspace, JCI Iasi, RomSoft, Scc Services, Sprocket, TransMed Expert si Xerox.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.