
Chiar daca literatura de specialitate privitoare la DRU si practicile managementului de proiect s-a extins foarte mult in ultimele decenii, intersectia dintre aceste doua zone nu a fost examinata exhaustiv. Gilley (2002) a pozitionat managementul de proiect ca fiind central pentru succesul implementarii DRU. Intelegerea scopului literaturii ce exploreaza legaturile PM-DRU este important pentru DRU si succesul organizational si managementul de proiect insusi este un cadru esential prin care actiunile organizationale pot fi examinate.
Prin alaturarea celor doua domenii (MRU si MP) observam faptul ca, in acelasi timp, se suprapun si se completeaza in termeni conceptuali si/sau teoretici.
- procesul de trimitere a inputului informational catre resursele umane il regasim in etapa de initiere a managementului de proiect.
- aceasta etapa duce la stimularea potentialului creativ uman care in etapele managementului de proiect este cuprinsa in planificare.
- ca rezultat al planificarii sunt antrenate resursele naturale existente, acest proces fiind cuprins in etapa de executare a proiectului.
- in urma executarii planului de proiect, scopul proiectului este realizat si se ajunge la procesul de predare si luare in primire a resurselor materiale acumulate, de care beneficiar, etapa cunoscuta ca „inchidere” (output) in MP, scrie Ionel Timisan pe blogul sau.