Liviu Rogojinaru: Lucrăm la modificarea programului Start-up Nation; încercăm să dăm mai mulți bani din fonduri europene

start-up-nation-2019_0.jpg

Modificarea programului Start-Up Nation pentru simularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii (IMM), cel de dezvoltare a activităţii comerciale, produse şi servicii, precum şi programul pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în sectorul IMM-urilor sunt printre programele aflate în analiza Ministerul Economiei, în vederea susţinerii mediului de afaceri din România.

“Am modificat şi lucrăm în continuare la modificarea programului Start-Up Nation pentru simularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii. Repunem pe picioare programul de dezvoltare a activităţii comerciale, produse şi servicii, programul pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în sectorul IMM-urilor şi programul naţional multianual de microindustrializare. Toate acestea sunt deja cu tot ceea ce înseamnă aparatul birocratic din spate gata. Aşteptăm să vedem de câţi bani dispunem. Avem de asemenea programul naţional multianual pentru susţinerea artizanatului. Iar la programul Start-Up Nation, lucrurile sunt relativ clare, pentru că pe lângă faptul că încercăm să digitalizăm, să informatizăm partea asta de noi întreprinderi care pot să apară, încercăm să punem în practică o creştere a capacităţii manageriale a celor care vor înfiinţa aceste societăţi, încercăm chiar să dăm mai mulţi bani, dacă vom avea, din fonduri europene”, a declarat, sâmbătă, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Liviu Rogojinaru, la Antena 3.

El a precizat că deocamdată nu ştie despre ce fonduri suplimentare este vorba pentru programul Start-Up Nation deoarece de partea de negociere se ocupă MFP şi MFE.

“Nu pot să spun deocamdată că sunt fonduri suplimentare până când nu am de la colegii care se ocupă de partea de negociere de la Ministerul de Finanţe, şi cei de la fondurile europene, ca să ştim exact despre ce bani discutăm”, a mai spus Rogojinaru.

La începutul lunii februarie, oficialul de la Economie afirma că programul Start-Up Nation din acest an va avea… Mai multe detalii aici. 

One thought on “Liviu Rogojinaru: Lucrăm la modificarea programului Start-up Nation; încercăm să dăm mai mulți bani din fonduri europene”

  1. Nadia spune:

    Spuneți-mi vă rog, bineînțeles cei ce știu sigur dacă se pot face în această perioadă proiect cu fonduri europene pentru teren fotbal cu nocturnă cod caen 9311 ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.