Macovei: Banii contribuabililor europeni sunt neprotejati

avocat1.jpg

Legislativul european a respins descarcarea de gestiune a Consiliului UE, ca urmare a incapacitatii acestuia de a colabora cu legislativul comunitar si cu comisia de resort. In rezolutia PE se mentioenaza ca, in ciuda faptului ca publicul european este indreptatit sa stie cum sunt cheltuite fondurile, la care se contribuie din taxele si impozitele cetatenilor UE, Consiliul refuza sa raspunda intrebarilor Parlamentului European, sa isi trimita reprezentantii la comisia CONT si sa predea documentele necesare in scopul verificarilor privind executia bugetara.  

In plus, europarlamentarii au aprobat descarcarea de gestiunea a agentiilor de mediu, pentru siguranta alimentelor si pentru medicamente.

In acest caz din urma caz, deznodamantul lasa totusi in urma o serie de probleme legate de conflictul de interese si management defectuos, fapt pentru care Macovei continua sa solicite demisia directorului executiv al Agentiei Europene de Mediu: “Directorul Executiv al Agentiei Europene pentru Mediu ar trebui sa demisioneze. Au ramas usi deschise in aceasta procedura. Banii contribuabililor sunt neprotejati“.

Mai multe detalii: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.