MADR: Participarea Romaniei la cea de-a 83-a editie a Expozitiei Internationale “Saptamana verde”, 2018

a1fc46601e6b465b4844397b42bd8d00_XL.jpg

In perioada 19 – 28 ianuarie 2018 va avea loc, la Berlin, Germania, cea de a 83- a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”, la care Bulgaria va fi tara partenera. La editia din acest an, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va participa cu un stand la care vor fi prezenti experti din cadrul directiilor tehnice iar din partea conducerii institutiei va participa secretarul general, Constantin Ilie Aprodu. In desfasurarea evenimentelor de la standul Romaniei, la care si-au anuntat prezenta mai multi oficiali, MADR va beneficia de sprijinul Ambasadei Romaniei la Berlin.

La standul MADR din incinta expozitiei, vizitatorii vor putea degusta produse romanesti inregistrate cu Indicatie Geografica Protejata precum: Magiun de prune TOPOLOVENI din judetul Arges, Salam de Sibiu al celor 6 membri ai Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu, din judetele Bacau, Sibiu, Brasov, Calarasi, Ilfov si Bucuresti, Novac afumat din tara Barsei, judetul Brasov. Totodata, Telemeaua de Ibanesti de la membrii Asociatiei pentru promovarea produselor traditionale de pe Valea Gurghiului, judetul Mures, produs inregistrat cu Denumire de Origine Protejata, va putea fi degustata de cei interesati.

La „Saptamana Verde” vor fi expuse si produse a caror documentatie se afla in diverse stadii de verificare la directiile de specialitate ale Comisiei Europene: carnatii de Plescoi, din judetul Buzau, Scrumbia de Dunare afumata de la membrii Asociatiei Ro-Pescador din Tulcea si Cascavalul de Saveni de la Asociatia Producatorilor din Botosani.

De asemenea, vor mai fi oferite, spre degustare, alte patru produse a caror documentatie este in curs de finalizare pentru a obtine protectie europeana: Telemea de Sibiu de la Asociatia Producatorilor de Telemea de Sibiu, Virsli de Hunedoara de la Asociatia pentru Promovarea Produsului “Virsli de Hunedoara”, Branza de Vaideeni obtinuta de membrii Cooperativei Agricola Vaideeni si Salata cu icre de stiuca de la Asociatia Ro-Pescador din Tulcea.

Membrii asociatiilor din judetele care fac parte din filialele locale ale Federatiei Nationale a Producatorilor de Produse Traditionale le vor oferi vizitatorilor, spre degustare, preparate din diferite regiuni ale Romaniei, cum ar fi produse din lapte: branza, cascaval afumat si neafumat, telemea, branza de burduf in coaja de brad si in membrana naturala, cas afumat/neafumat.

De asemenea, vor putea fi degustate atat produse din carne (carnati de porc sau oaie, slanina afumata, costita afumata, muschi afumat, ghiudem, babic, carnati picanti, carnati de casa, pecie afumata, pestisor afumat, clisa afumata, costita afumata, jumari de porc, carnati de porc, carne afumata la garnita, muschi perpelit etc.) cat si produse de panificatie si patiserie (cozonac Domnesc, Cozonac Comoara Macinului, paine cu cartofi, paine impletita la tava). Nu vor lipsi nici produsele din peste (bagheta pescareasca, batog afumat, pastrav ardelenesc, pastrama pescareasca, icre de crap, de stiuca, sardeluta marinata in ulei picant, batog de somn, pastrama de somn) si nici bauturile spirtoase precum: Palinca, tuica de Arges si tuica Zetea de Mediesul aurit, dar si cu vin alb si rosu.

Sursa: MADR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.