MADR: Programul ”Tomate”, un succes; continuam cu carne de porc, miere, pasari si peste

tomate.jpg

Programul de sprijinire a cultivatorilor de tomate in spatii protejate este un succes, fiind accesat pana acum de aproape 10.000 de beneficiari, a declarat duminica, la Sfantu Gheorghe, Daniel Botanoiu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

”Programul ‘Tomate’ este un succes, dovada ca sunt (…) aproape de 10.000 de beneficiari inscrisi in acest program, ceea ce inseamna ca, la doua kilograme pe metrul patrat, sunt 20.000 tone care ajung pe piata romaneasca, produse proaspete, produse de calitate foarte buna. Este un program de succes, pe de o parte pentru ca raspunde solicitarilor producatorilor, care isi acopera costurile punctual pe partea de investitii, nu total, dar e un program pe opt ani de zile si consideram ca incaseaza o suma frumusica in aceasta perioada. Pe de alta parte, e un succes si pentru consumatori pentru ca au acces la produse proaspete, de calitate, direct de la fermieri”, a declarat Daniel Botanoiu.

Acesta a mai mentionat ca Ministerul Agriculturii s-a orientat cu prioritate catre sprijinirea cultivatorilor de tomate si crescatorilor de carne de porc, deoarece aceste produse se afla in topul importurilor facute de tara noastra, si va continua si cu alte programe, cum ar fi sprijinirea productiei autohtone de carne de pasare, miere si peste.

”Am introdus tomatele si carne de porc pentru ca importam de 350 de milioane de euro carne de porc, iar tomate de 50 de milioane de euro (…) si iata ca s-au diminuat. Proiectul carne de porc este in Parlament, cum a solicitat si Comisia Europeana (…) si vom continua cu programul cu mierea, care este un program extrem de important (…) Un alt program important este legat de stimularea investitiilor la pasari si pesti. stiti ca sunt discutii ca importam mult peste (…) in conditiile in care noi avem posibilitatea sa il producem aici (…) si nu numai aceste programe, sunt 30 de programe care asteapta decizia Parlamentului sa le implementam”, a mai spus Daniel Botanoiu, prezent duminica la Festivalul Agrofest de la Sfantu Gheorghe.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.