Marea Britanie face cea mai mare oferta pentru companiile din Romania: Punem la dispozitie 4 miliarde de lire sterline daca importati produse de la noi

londra-publimedia-shutterstock.jpg

Turnul cu ceas Big Ben

Marea Britanie face cea mai mare oferta pentru companiile din Romania si pune la dispozitie 4 miliarde de lire sterline pentru importurile din regat. Pe de alta parte parte aceste importuri vor duce la cresterea deficitului comercial si vor pune Romania intr-o zona de avertizare.

Ministrul secretar de stat britanic pentru Comert Greg Hands se afla la Bucuresti si anunta noi forme de sustinere a comertului cu Romania.

Marea Britanie se angajeaza sa ofere suport financiar in valoare de 4 miliarde de lire sterline, pentru a-i ajuta pe exportatorii britanici si pe importatorii romani sa isi intensifice schimburile comerciale. Pentru prima data, aceste fonduri vor fi acordate in lei.

Schimburile comerciale bilaterale britanico-romane se ridica in prezent la 3,6 miliarde de lire sterline, iar in primele cinci luni ale anului au inregistrat o crestere de peste 5%.

Ministrul Greg Hands s-a intalnit cu ministrul roman pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, cu secretarul de stat din Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu, si cu managerul municipiului Bucuresti Sorin Chirita.

Ministrul secretar de stat pentru Comert International Greg Hands a anuntat astazi, 15 septembrie, ca guvernul britanic dubleaza suportul financiar oferit Romaniei pentru a oferi un impuls legaturilor comerciale bilaterale.

UK Export Finance, agentia guvernamentala britanica pentru export, va creste suma oferita drept suport la 4 miliarde de lire sterline, pentru a-i ajuta pe exportatorii britanici si pe importatorii romani sa isi intensifice schimburile comerciale. Suportul financiar este oferit in lei, iar oamenii de afaceri romani pot accesa aceste fonduri atunci cand aleg sa lucreze cu furnizori britanici.

Anuntul vine dupa ce Greg Hands s-a intalnit la Bucuresti cu oficiali guvernamentali romani si cu reprezentanti ai primariei, precum si cu oameni de afaceri romani si britanici. Ministrul britanic si Ilan Laufer au participat la un eveniment organizat de British Romanian Chamber of Commerce (BRCC) la care au fost prezenti peste 80 de oameni de afaceri. Ministrul secretar de stat britanic s-a intalnit ulterior cu secretarul de stat din Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu, si cu managerul municipiului Bucuresti, Sorin Chirita.

Greg Hands este un vechi prieten al Romaniei si a detinut in trecut rolul de Presedinte al grupului parlamentar de prietenie pentru Romania – pozitie din care a promovat relatiile bilaterale in Parlamentul britanic. El a fost unul din invitatii principali la un eveniment organizat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) din Londra, unde a evidentiat punctele forte si potentialul economiei romanesti.

Greg Hands, care a primit recent in portofoliu si responsabilitati legate de Londra, a discutat cu Sorin Chirita despre felul in care britanicii folosesc noi tehnologii precum ‘big data’, masini autonome si noi infrastructuri de transport. Toate acestea au rolul de a imbunatati viata locuitorilor din orasele aflate in crestere, precum Londra. Ministrul a discutat despre cum ar putea sa foloseasca Bucurestiul aceasta expertiza, in contextul restaurarii Centrului Vechi si a altor proiecte de dezvoltare urbana.

Oficialul britanic a declarat:

“Ca vechi sustinator al relatiilor romano-britanice, ma bucur sa ma aflu aici, in Bucuresti, si sa discut alaturi de colegii romani despre intarirea legaturilor noastre comerciale.

Schimburile comerciale dintre tarile noastre au o valoare de 3,6 miliarde de lire sterline, inregistrand o crestere de peste 5% in primele cinci luni ale anului; aceasta cifra este si rezultatul activitatii a peste 5,000 de companii britanice prezente in Romania. Am toata increderea ca aceasta relatie va continua sa prospere, aducand oportunitati noi pentru sectorul de afaceri si pentru consumatori. “

CEO-ul British Romanian Chamber of Commerce (BRCC), Charlie Crocker, a declarat:

“BRCC are ca misiune principala sa sustina mediul de afaceri britanico-roman, in beneficiul membrilor nostri. Gazduirea unor vizite ministeriale importante, cum este cea de azi, contribuie la atingerea acestui obiectiv. “

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.