Masuri luate de MFE pentru usurarea depunerii aplicatiilor in MySMIS

laptop.jpg

In urma numeroaselor sesizari primite privind modalitatea greoaie de incarcare a proiectelor in modulul Cerere de Finantare din MySmis, MFE a decis astazi:

  • Sa permita completarea sectiunii de resurse umane prin uploadarea unui CV in format PDF.
  • Sa permita incarcarea unei singure fise de post pentru pozitii similare in sectiunea de Resurse Umane.
  • Sa permita completarea bugetului intr-un format offline si uploadarea ulterioara in sistem. Solutia tehnica exacta in acest caz va fi comunicata in cursul zilei de maine.

Comunicatul oficial precizeaza ca au fost operate impreuna cu STS modificari in sistem pentru a permite aceste imbunatatiri, motiv pentru care sistemul a fost inoperabil ieri o ora in jurul pranzului.

De asemenea, reprezentantii MFE au mentionat ca „Lucram pentru a gasi si alte solutii de fluidizare (de exemplu: salvarea automata a progresului in completarea proiectului) si speram sa putem informa despre rezultate in cel mai scurt timp”.

Ministrul Cristian Ghinea a afirmat ca: ”Am spus la preluarea mandatului si am repetat ca nu sunt multumit de modul in care a fost gandit acest modul, realizat fara a se lua in considerare nevoile beneficiarilor. Data fiind intarzierea generala in dezvoltarea MySmis (despre care am informat in raportul de activitate), resursele de reparare a modulului au fost limitate. Imi cer din nou scuze beneficiarilor pentru probleme si sper ca simplificarea partii de resurse umane si de buget sa elimine blocajele principale. Va asigur ca nu vor fi cazuri de proiecte configurate si nedepuse”.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.