Mergem la vot?

Haosul din ultimii 22 de ani a facut ca, inclusiv pe plan politic, electoral oamenii sa fie confuzionati. Intrebarea personajului caragielian “eu cu cine votez?” a devenit din pacate extrem de actuala…

Tot felul de palavragii la televizor acuza publicul de ineptie. Din pacate si cei mai informati sunt adusi in starea de a nu mai intelege nimic.

De ce?

Cauze sunt mai multe.

1. Minciuna sfruntata, promisiuni fara nici o acoperire, calomnii, autoconfectionarea de biografii (zecile de mii de revolutionari, de handicapati, de revendicatori de imobile pe  care nu le-au detinut niciodata) au ajuns atat de frecvente, ca aproape nu mai misca pe nimeni.

2. Modul in care au fost croite Constitutia si principalele legi. Ajungi la concluzia ca nu incompetenta, ci intentiile oneroase, cand nu direct criminale i-au determinat pe legiuitori sa le croiasca asa.

  • cum s-a facut privatizarea…
  • cum s-au restituit pamintul si casele…
  • cum au fost urmariti autorii crimelor comunismului…
  • cum s-au stabilit “merituosii” in evenimentele din decembrie si cum au fost onorati…

3. Mai nou, cum se aleg candidatii pentru alegeri, candidatii pentru diferitele functii in aparatul de stat, central si local

In fata acestor evenimente cumulate reactia oamenilor obisnuiti,care nu sunt activistii niciunui partid: sunt demobilizati.

De ce sa ma mai duc sa votez daca oferta este atat de putin atractiva?

Oameni atat de lipsiti de calitati, fie ele intelectuale, profesionale ori morale, cu actiuni penale pe rol impotriva lor, ne sunt propusi drept viitori “alesi”. Halucinant…

Isi mai aduce cineva aminte de un infractor condus la Parchetul General de un grup masiv de parlamentari, in frunte cu un personaj el insusi azi subiect de dosar penal, fost prim-ministru, fost presedinte de partid, fost presedinte al Camerei Deputatilor pe care nu l-a chemat nimeni, dupa stiinta mea sa dea socoteala. A girat un criminal… nici o consecinta?

Numarul mare de primari din toate partidele, de la Arad, Craiova, Pitesti, Cluj, Baia Mare etc. care fac obiectul unor dosare pentru delapidare, fals in acte publice, foloase necuvenite etc. anesteziasa entuziasmul alegatorilor. Noi pe cine sa alegem? Un hot mai discret, mai cu mila, care mai face ceva si pentru colectivitate…?!

In fata acestei situatii foarte succint infatisate ce trebuie sa faca un cetatean onest, cu drag pentru comuna, orasul, judetul lui?

Sa mearga la vot.  Sa nu lase cumparatorii de voturi si hotii la urne sa se eternizeze la robinetul cu bani publici. Sa-i aleaga pe cei mai putin patati, pe unii noi, sa fie scosi din posturi primari, presedinti de judete, parlamentari, hoti, afaceristi, mincinosi cand nu sunt cateodata direct agramati, mitocani, lipsiti de cei sapte ani de-acasa! Sa fie pedepsiti traseistii…

SA MERGEM LA VOT SA-I SANCTIONAM PE CEI CARE NE-AU INSELAT!

About Romania Reala

Romania Reala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.