MFE: Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020 a fost transmis catre CE

documente_oficiale.jpg

documente_oficialePropunerea pentru Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020 a fost transmisa catre Comisia Europeana. Alocarea financiara a acestui program este de aproximativ 9,41 miliarde de euro, si se doreste promovarea investitiilor de interes national din domeniile transporturi, mediu, managementul riscurilor si energie.

Trimiterea propunerii oficiale a Programului Operational Infrastructura Mare reprezinta un pas important pentru Romania, avand in vedere provocarile de dezvoltare din perioada 2014 – 2020, precum si experienta din perioada 2007 -2013, care demonstreaza importanta unei coordonari eficiente si a unei viziuni strategice in promovarea infrastructurii nationale. Avand in vedere complexitatea acestui program, mizam pe sprijinul Comisiei Europene in derularea unui dialog cat mai eficient si pragmatic pentru a putea aproba programul intr-un termen cat mai strans. Totodata, le multumim colegilor de la Ministerul Transporturilor, de la Ministerul Mediului si de la Ministerul Economiei pentru buna colaborare in finalizarea acestui document“, a sustinut ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

In perioada 2014 – 2020, Ministerul Fondurilor Europene va coordona direct urmatoarele programe: Programul Operational Infrastructura Mare, Programul Operational Capital Uman, Programul Operational Competitivitate, Programul Operational Asistenta Tehnica, respectiv Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

Documente:

Propunerea pentru Programului Operational Infrastructura Mare transmisa Comisiei Europene

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.