MFE: Se reia procesul de formare a Comitetului de Monitorizare pentru PO Capital Uman 2014-2020

conferinta_presa.jpg

conferinta_presaMinisterul Fondurilor Europene relanseaza procesul de constituire a Comitetului de monitorizare pentru Programul operational „Capital Uman” 2014-2020 (CM POCU 2014-2020). CM POCU 2014-2020 va fi structura nationala de tip partenerial, fara personalitate juridica, cu rol decizional strategic in procesul de implementare a Programul operational „Capital Uman“ 2014-2020 care se va reuni pe parcursul intregii perioade de programare pentru a examina implementarea programului si progresele inregistrate in indeplinirea acestuia. Detalii despre rolul si activitatea comitetului sunt prezentate in proiectul Regulamentului de organizare si functionare a CM POCU 2014-2020.

In vederea selectarii unor parteneri reprezentativi si implicati ca membri ai comitetului, Ministerul Fondurilor Europene invita organizatiile interesate din randul partenerilor economici si sociali, organismelor reprezentand societatea civila sa isi exprime interesul pentru participarea la CM POCU 2014-2020, prin completarea formularului de intentie si transmiterea acestuia pe adresa [email protected]. Mentionam ca, in cadrul acestui proces vor fi selectate 14 entitati, avand in vedere prevederile Acordului de parteneriat referitoare la ponderea partenerilor sociali in cadrul CM (40%).

Termenul limita pentru transmiterea formularului completat este 6 aprilie 2015.

Doar formularele de intentie transmise in intervalul 31 martie – 6 aprilie 2015 vor fi supuse procesului de evaluare, candidaturile transmise in sesiunea anterioara de selectie nemaifiind considerate valabile.

In cadrul procesului de selectie, Autoritatea de Management pentru Programul operational „Capital Uman” 2014-2020 va avea in vedere asigurarea unei reprezentari echilibrate a domeniilor relevante pentru implementarea programului operational precum si reprezentativitatea, expertiza si experienta organizatiilor selectate, acestea urmand sa fie implicate activ in coordonarea strategica. Autoritatea de management precizeaza totodata ca, in cazul in care partenerii sociali sau organismele care reprezinta societatea civila fac parte dintr-o organizatie de tip confederativ general/sectorial, nu vor fi luate in considerare formularele de intentie transmise individual de catre membrii acestora. De asemenea, nu se vor accepta solicitarile de includere in CM a instituţiilor pentru care au fost inregistrate şi dovedite fraude in ceea ce priveşte gestionarea de fonduri publice sau fonduri europene in perioada de programare 2007-2013.

In urma finalizarii procesului de selectie a organizatiilor, MFE prin AM POCU, va solicita nominalizarea participantilor la Comitetul de Monitorizare in termen de 2 zile lucratoare.

Sursa: AM POSDRU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.