MFE: Se reiau platile pe POSCCE 2007-2013

plati1.jpg

platiMinisterul Fondurilor Europene va relua, cu acordul Comisiei Europene, platile prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE) 2007-2013.

Decizia Comisiei Europene de a relua plaţile pentru POSCCE este un succes al Guvernului Romaniei si confirma eforturile depuse in echipa de Autoritatea de Management si organismele intermediare. Estimez ca POSCCE va avea cel mai mare procent de absorbtie dintre toate programele aferente perioadei 2007-2013 (peste 90%), deoarece in perioada care urmeaza Comisia Europeana va putea rambursa Romaniei peste 400 milioane Euro pentru acest program“, a declarat Marius Nica, ministrul fondurilor europene.

In lunile decembrie 2014 si aprilie a.c, in urma unor audituri ale CE, au fost decise intreruperi temporare ale rambursarilor de la Bruxelles catre Romania pentru trei axe ale Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice. Platile pentru axele prioritare 1 si 4 au fost reluate la 15 septembrie a.c, iar pentru axa 3 au fost reluate acum. Beneficiarii fondurilor nu au fost afectati, platile catre cei care deruleaza proiecte europene fiind asigurate de la bugetul de stat.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.