Mici afaceri handmade vor putea merge la un targ finantat de stat cu 890.000 RON

Hand-Made-Pixabay.jpg

Antreprenori cu mici afaceri handmade vor putea beneficia de ajutor nerabursabil de la stat pentru transport si cazare pentru a participa in anul 2017 la un targ de artizanat si mestesugarie cu un buget total de 890.000 de lei, potrivit unei hotarari de guvern publicate joi in Monitorul Oficial.

Statul vrea sa organizeze si in 2017 Targul National pentru Artizanat si Mestesuguri. Anul trecut, evenimentul a fost la sfarsitul lunii octombrie, la Muzeul Satului din Bucuresti.

Pentru 2017, Guvernul aloca un buget total tot de 890.000 de lei pentru organizarea targului si ofera din acesti bani si decontarea unor cheltuieli cu transportul si cazarea antreprenorilor din zona handmade (artizanat si mestesuguri) pentru a putea participa la cele 3 zile de targ si seminare de specialitate.

Cheltuieli eligibile

Potrivit procedurii aprobate prin hotarara publicata joi in Monitorul oficial, vor fi suportate cheltuielile de transport pentru beneficiari si pentru produsele acestora (dupa caz) precum si cheltuielile de cazare a beneficiarilor pe perioada desfasurarii evenimentului, astfel:

– Se acorda finantare pentru transportul produselor, in cazul in care acestea necesita un transport separat si nu pot fi transportate in acelasi mijloc de transport cu beneficiarul. Suma maxima acordata unui beneficiar pentru transport, cumulat, nu va depasi 2.000 lei pentru targ. in limita acestor sume beneficiarul isi poate deconta transportul. in cazul in care suma totala cheltuita depaseste 2.000 lei diferenta va fi suportata de catre beneficiar.

– In cazul in care beneficiarul se deplaseaza cu autoturismul personal, va primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 kilometri parcursi. Cheltuielile privind transportul vor fi decontate in baza documentelor justificative.

– Vor fi asigurate cheltuielile aferente cazarii pentru beneficiari, in cuantum de maxim 1.600 lei/ beneficiar pentru patru nopti de cazare, dar nu mai mult de 200 lei/ noapte/ persoana.

– Beneficiarul va trebui sa suporte TVA, care nu este cheltuiala eligibila in program.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.