Microîntreprinderile din Regiunea Sud-Vest Oltenia pot accesa fonduri europene prin POR 2014-2020, pentru dezvoltarea afacerilor

18-10-01-10-25-13big_bani_euro.jpg

In perioada 23-24 mai 2019 Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia a organizat doua sesiuni de informare cu privire la lansarea celui de-al doilea apel de proiecte din cadrul priorității de finanțare nerambursabilă 2.1A din Programul Operațional Regional 2014-2020 la care au participat reprezentanți ai microîntreprinderilor și firmelor de consultanță din Regiunea Sud-Vest Oltenia. Bugetul regional alocat prioritatii de investitii este de 13,03 milioane euro fonduri nerambursabile, destinat dezvoltării firmelor de producție sau prestări servicii.

Reuniunile de lucru au avut loc la Sediul central al Agentiei, pentru firmele cu cel mult 9 angajați din Regiunea Sud-Vest Oltenia, care doresc sa își dezvolte afacerile prin obținerea unei finanțări nerambursabile de maxim 200.000 euro, contributia proprie fiind de minim 10%. Principalele subiecte abordate în cadrul acestor întâlniri au fost legate de criteriile de eligibilitate si selectie, cum se completează cererea de finantare și cum se vor încărca documentele justificative în sistemul electronic MySMIS, masurile de informare si publicitate in cadrul POR 2014-2020, conform Manualului de Identitate Vizuala.

De asemenea, pe parcursul prezentărilor a fost accentuat faptul că și acest apel de proiecte este unul competitiv, cu depunere electronică. Pe de altă parte, cele mai frecvente întrebări venite din partea participanților au vizat modul în care se interpretează criteriile și punctajul din grila de evaluare tehnică și financiară și interpretarea prevederilor legii 346/2004 în privința legăturilor dintre societățile comerciale.

Sursa: ADR Oltenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.