Mini-delta de la marginea orasului Tulcea va fi finalizata pana in iunie

euro2.jpg

mini deltaLucrarile de amenajare a mini-deltei de la marginea orasului Tulcea au fost realizate in proportie de 90%, iar primarul Constantin Hogea spera ca acestea sa se incheie pana la 1 iunie.

“Este clar ca pana in iunie, avand in vedere nivelul la care s-a ajuns cu executarea proiectului, circa 90%, lucrarile la mini-delta vor fi incheiate”, a declarat primarul Hogea.

Intrebat fiind daca aceasta estimare tine cont si de perioada de cuibarire a pasarilor, el si-a exprimat increderea in finalizarea proiectului. “Nu cred ca lucrarile care mai sunt de executat impieteaza asupra perioadei de cuibarire a pasarilor”, a mai spus Hogea.

Proiectul de amenajare a mini-deltei de la marginea orasului urma sa se incheie la data de 31 decembrie 2015, insa din cauza contestatiilor depuse in urma adjudecarii lucrarilor de renaturare proiectul a inceput sa fie pus in practica in urma cu aproape un an.

Astfel, potrivit managerului de proiect, Maria Iacob, perioada de implementare a lucrarilor, estimata initial la 32 de luni, s-a redus la mai putin de jumatate, in conditiile in care in sezonul de cuibarit al pasarilor, perioada martie-aprilie, nu se pot executa lucrari.

Contractul de finantare pentru renaturarea polderului Zaghen, proiect considerat prioritar de catre conducerea Primariei municipiului Tulcea, a fost semnat la Tulcea, pe 10 aprilie 2012, proiectul avand o valoare totala de 62.353.463 lei. In bugetul orasului Tulcea din acest an, consilierii locali au prevazut suma de 2 milioane de lei pentru a finanta lucrarile.

Mini-delta de la marginea orasului Tulcea urmeaza sa aiba o suprafata de circa 200 de hectare, realizarea acesteia fiind recomandata de cercetatori pentru a reduce la maximum impactul vizitatorilor asupra Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. De altfel, pentru acest proiect, ARBDD a intocmit un studiu de fezabilitate in cadrul unui proiect finantat de Uniunea Europeana si incheiat in urma cu aproape cinci ani.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.