Ministerul Dezvoltarii: Aproape 70 de kilometri de drumuri judetene din judetul Dolj vor fi modernizate cu 37 de milioane de euro

shhaideh-inquam-octav-ganea.jpg

Infrastructura rutiera din judetul Dolj va fi modernizata prin Programul Operational Regional 2014-2020 (POR), cu o investitie de 169,36 milioane lei (37 de milioane de euro), a anuntat, miercuri, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE).

Din suma totala, valoarea finantarii nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 165,4 milioane de de lei (36,2 milioane euro), reprezentând 98% din valoarea eligibila a proiectului, se mai arata in comunicat.

Contractul de finantare a fost semnat de viceprim-ministru Sevil Shhaideh si vizeaza modernizarea DJ 552: Craiova – Mofleni – Bucovat – Terpezita – Salcuta – Virtop – Caraula – Cetate.

Astfel, vor fi modernizati 67,6 km de drumuri judetene conectate la reteaua transeuropeana de transport (TEN-T) si se vor construi 21,2 km de piste pentru biciclisti, 14 statii de autobuz pentru transport public de persoane, precum si alte elemente destinate cresterii sigurantei rutiere.

„Este un proiect extrem de important atât pentru judetul Dolj, cât si pentru Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, de acest drum judetean beneficiind nu doar cei peste 300.000 de locuitori care au acces direct la infrastructura rutiera din zona, dar si agenti economici si potentiali investitori, operatori de transport, participanti la trafic, turisti”, a declarat Shhaideh.

In programul de guvernare sunt prevazute, prin intermediul Programului Operational Regional, 8,25 miliarde de euro pentru sprijinirea a 3.000 de IMM-uri, reabilitarea termica a peste 100.000 de gospodarii, reabilitarea a peste 45 de monumente istorice, construirea a 3 spitale, cadastrarea a peste 5,76 de milioane de hectare si altele.

Sursa: News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.