Ministerul Fondurilor Europene lanseaza apelul de proiecte pentru cresterea capacitatii de transport a energiei electrice si gazelor, cu o alocare de 75,2 milioane de euro

Bani-pixabay.jpg

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) anunta finalizarea modificarii ghidului solicitantului pentru Obiectivele Specifice 8.1 ”Cresterea capacitatii Sistemului Energetic National pentru preluarea energiei produse din resurse regenerabile” si 8.2 ”Cresterea gradului de interconectare a Sistemului National de Transport al gazelor naturale cu alte state vecine” si lansarea apelului de proiecte pentru investitii in realizarea si/sau modernizarea retelelor electrice de transport si in dezvoltarea/modernizarea Sistemului National de Transport Gaze Naturale. Bugetul total alocat este de 75,2 milioane de euro.

Apelul este deschis in perioada 30.03.2018 (ora 16.00) – 31.12.2018 si se adreseaza beneficiarilor din lista de proiecte prioritare sau pre-identificate respectiv:

  • Operatorului de transport si de sistem pentru energie electrica, conform Legii energiei electrice si a gazelor naturale nr. 123/2012 cu modificarile si completarile ulterioare, Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice, TRANSELECTRICA S.A.
  • Operatorului de transport si de sistem pentru gaze naturale, conform Legii nr. 123/2012 cu modificarile si completarile ulterioare, Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale “TRANSGAZ”- S.A.
    Principalele rezultate ce se vor obtine prin implementarea proiectelor finantate sunt:
  • Realizarea si/sau modernizarea retelelor electrice de transport (linii electrice aeriene si statii);
  • Dezvoltarea/modernizarea Sistemului National de Transport Gaze Naturale prin constructia unor noi conducte si imbunatatirea parametrilor de functionare a interconectarilor cu sistemele de transport ale statelor vecine.
    Ghidul si documentele anexe pot fi consultate aici. Cifrele publicate nu includ rezerva de performanta.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.