Ministerul Mediului de Afaceri are un buget de 40 de milioane de lei in acest an pentru promovarea exporturilor firmelor romanesti

bani-bani-300x1801.jpg

Programul pentru promovarea exporturilor si participarea firmelor romanesti la targurile internationale si la misiunile economice din strainatate are un buget de 40 de milioane de lei in acest an si este cel mai complex program derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, a declarat, marti, Sterica Fudulea, secretar de stat in cadrul institutiei.

“Programul pentru promovarea exporturilor si pentru participarea firmelor la targuri internationale si la misiuni economice in strainatate este programul cel mai complex pe care il desfasoara ministerul in acest moment, avand un buget in 2017 de aproape 40 de milioane de lei”, a spus oficialul, in cadrul unei conferinte pe tema dezvoltarii antreprenoriatului in Romania.

El a mentionat programul de sprijinire a IMM-urilor in vederea dezvoltarii in afara granitelor Romaniei.

“Este programul de internationalizare a IMM-urilor pentru participare in nume propriu la targuri internationale si misiuni economice, ce are anul acesta un buget de 5 milioane de lei, pentru 2018 un buget prevazut de 20 de milioane de lei si pentru 2019 de 22 de milioane de lei, un program prin care firmele isi vor dezvolta propriul brand, vor participa la un curs de sustinere si dezvoltare a internationalizarii sau alte activitati necesare pentru internationalizare, cu scopul de a participa la minimum un targ sau o misiune economica”, a mai spus Fudulea.

Aceste granturi se vor acorda pe principiul primul venit, primul servit.

“Suma primita de fiecare IMM va fi de 50.000 de lei, reprezentand 90% din total. Este un program care se va desfasura foarte simplu, asa cum spun eu: patru pasi, cinci documente, 50.000 de lei, scopul fiind sa il constientizam, sa il sustinem si sa il exportam pe acel producator roman”, a continuat secretarul de stat.

Totodata, Fudulea a aratat ca saptamana trecuta a fost semnata documentatia unui program de servicii integrate pentru sustinerea exportului, in parteneriat cu Swiss Contribution, finantat cu 3 milioane de franci elvetieni, prin care vor fi infiintate doua centre regionale de export la Ploiesti si Bacau. Programul prevede promovarea a doua domenii de activitate, agricultura eco si productia de mobila, si sustinerea producatorilor in exportul realizat in tarile non-UE si in tarile Arabe.

In acest program vor fi selectate 80 de companii, care vor participa la traininguri. Din cele 80, vor fi selectate 30 de firme care vor fi sprijinite in final la export prin acest program.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.