Ministerul Sănătății implementează proiectul „Îmbunătățirea calității și performanței serviciilor spitalicești prin evaluarea costurilor și standardizare”

sanatate.jpg

Ministerul Sănătății în calitate de beneficiar implementează, începând cu anul 2020, proiectul „Îmbunătățirea calității și performanței serviciilor spitalicești prin evaluarea costurilor și standardizare (CaPeSSCoSt)”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, Axa prioritară 1: Administrație publică și sistem judiciar eficiente, Operațiunea: Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri în concordanță cu SCAP, cod MySMIS 129170/cod SIPOCA 724.

În calitate de lider, Ministerul Sănătății derulează proiectul în parteneriat cu alte autorități publice centrale relevante. Instituțiile partenere sunt Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București, Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Proiectul are un buget total de 23.658.041,21 lei, din care 21.217.231,15 lei asistență financiară nerambursabilă și o durată de implementare de 36 luni.

Obiectivul general al proiectului este de a dezvolta un set de instrumente în domeniul costurilor, al calității în sănătate și a cadrului unitar de utilizare a acestora, care să sprijine procesul de elaborare și implementare a politicilor de sănătate bazate pe dovezi, contribuind astfel la îmbunătățirea calității și performanței serviciilor spitalicești din România.

Proiectul aprobat pentru finanțare prevede:

  • Sistematizarea procesului de colectare și prelucrare a datelor utilizate pentru calculul costurilor serviciilor spitalicești în România, prin elaborarea și implementarea instrumentelor unitare, necesare în analiza și evaluarea serviciilor de sănătate.
  • Elaborarea și adoptarea unor standarde de cost pentru primele 20 cele mai frecvente patologii – cazuri internate în regim de spitalizare continuă, ceea ce va permite consolidarea capacității administrative de planificare strategică și financiară la nivelul sistemului de sănătate.
  • Sistematizarea și simplificarea actelor normative incidente în domeniul calității serviciilor de sănătate.

Proiectul vizează, de asemenea, dezvoltarea capacității și a abilităților necesare penru personalul din autoritățile publice centrale și locale implicate în procesul decizional din Sănătate, în scopul de a crește receptivitatea față de nevoile reale ale pacienților și nivelul de profesionalizare necesar pentru a optimiza procesul de elaborare și implementare a politicilor de sănătate.

Sursa: Ministerul Sănătății

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top