Ministrul Agriculturii: TVA de 9% la alimente, cel mai tarziu de la inceputul anului viitor

mancare.jpg

Daca nu va fi in acest an, cu siguranta constructia bugetului pe 2013 va incepe cu un TVA redus“, a spus Daniel Constantin, ministrul agriculturii.

El a afirmat ca masura pe care trebuie sa o aplice statul pentru a combate evaziunea este TVA redusa la produsele alimentare.

Suntem in discutii, discutam zi de zi cu Ministerul de Finante şi sper ca dupa misiunea Fondului Monetar International din data de 25 iulie sa putem sa prezentam un grafic foarte clar de implementare a TVA redus la produsele alimentare, de 9%. Eu personal imi doresc chiar din acest an, pe doua zone, morarit şi panificatie, sa introducem acest TVA redus, pentru ca acolo este evaziunea cea mai mare in agricultura“, a mai spus ministrul.

Mai multe detalii: Mediafax

One thought on “Ministrul Agriculturii: TVA de 9% la alimente, cel mai tarziu de la inceputul anului viitor”

  1. Bogdan Ioan spune:

    Reducerea tva,la 9%,este o solutie ne realista. Solutia simpla,si sigura este,STIMULAREA PRODUCATORILOR si INVESTITORILOR.prin simpla restituire de 100% a accizelor din facturile de cumparare carburanti,-100% tva,din consumul de,apa,gaze, curent electric necesar,IRIGATIILOR,fabricilor de paine,de prelucrare,a laptelui,carnii,…-de 100%,a taxelor vamale,importatorilor de utilaje,…-La acest pret fara taxe vamale , se ADAUGA tva de 24%,pe care il incaseaza statul,si il restituie numai cumparatorului autoruizat de primarie ca,producator de bunuri si servicii.Acest circuit real STIMULEAZA INVESTITIILE,si se poate CONTROLA legal starea de sanatate a preturilor.Nu are sens sa ne complicam.Eu,mi-am facut datoriea de a oferi decidetilor aceasta solutie pentru a se putea alege solutia cea mai buna.Cu respect,din Bacau,Bogdan Ioan,11.iul.2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.