Ministrul Finanțelor: Site-ul IMM Invest repornește săptămâna viitoare. Modificări la program

imm.jpg

Site-ul prin care firmele mici și mijlocii din România se vor putea înscrie în programul de creditare IMM Invest va fi lansat săptămâna viitoare, a anunțat, vineri, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

„Ca să fie mai clar, site-ul IMM INVEST o să fie lansat săptămâna viitoare si se va deschide cu anunțul din cartolina atașată. Am fost informat de specialiști că este foarte probabil că site-ul să fie accesat de cel puțin 4 milioane de oameni în prima ora”, a anunțat Cîțu pe Facebook.

Anterior, el a declarat la TVR că programul a fost modificat pentru a permite accesarea unui credit mai mare de către firme.

“Referitor la IMM Invest, programul este foarte bun şi este o schemă de ajutor de stat care a fost aprobată de Comisia Europeană, pe când alte ţări nu au avut această schemă. Avem o problemă de IT. În câteva zile, programul va reporni.

În această seară am modificat puţin normele, pentru că am mai primit de la Comisia Europeană încă o relaxare: clienţii pot să cumuleze creditul pentru investiţii cu linia de credit pentru capital de lucru şi pot avea acces la mai mulţi bani, să le cumuleze pe cele două”, a spus Cîțu

Programul IMM Invest are resurse pentru creditarea a 40.000 de IMM-uri, dar ministrul Finanțelor spune că în acest moment sunt bancabile doar 12.000-15.000 de IMM-uri în România. „Ne-am luat o marjă faţă de numărul de IMM-uri bancabile mare. În aşa fel arătăm clar că acele IMM-uri care nu ar fi putut să ia credite astăzi vor putea să acceseze aceşti bani”… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.