Ministrul Marcel Boloș, în cadrul întâlnirii cu Asociația Municipiilor din România: „Trebuie să ne asigurăm că încheiem cu bine proiectele din perioada 2014-2020”

Ministerul_Fondurilor_Europene_logo.png

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene continuă parteneriatul strâns cu autoritățile publice locale, pentru a oferi sprijinul de care au nevoie pentru implementarea proiectelor cu finanțare din fonduri europene în beneficiul cetățenilor și pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă. În acest sens, ministrul Marcel Boloș a avut astăzi o întrevedere cu Asociația Municipiilor din România, prezidată de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Politica de Coeziune 2021-2027 oferă oportunități extinse pentru dezvoltarea urbană, atât prin domeniile relevante din cadrul tuturor Obiectivelor de Politică, dar mai ales prin Obiectivul 5 dedicat investițiilor mai aproape de cetățeni, cât și prin concentrarea tematică pentru dezvoltarea urbană propusă prin regulamente. Calendarul apelurilor din fonduri europene pentru anul 2023 poate fi consultat aici: https://bit.ly/3Z9sqtG

Astfel, fiecare stat membru are obligația de a aloca 8% din FEDR pentru dezvoltarea urbană, ceea ce demonstrează, o dată în plus, importanța dezvoltării urbane la nivelul Uniunii.

România a alocat prin Programele 2021-2027 de două ori mai mult față de minimum prevăzut prin Regulament, adică 16,63% din FEDR (2,88 mld. euro), în acord cu nevoile de investiții la nivelul municipiilor și orașelor.

La această alocare dedicată se adaugă oportunitățile de finanțare disponibile pentru administrațiile publice locale prin Programele naționale, care pot fi accesate fie individual la nivelul APL, fie în diverse parteneriate cu mediul economic sau societatea civilă.

Sursa: mfe.gov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top