Mobilizam excelenta – Eco-inovatie

energie-verde-2020.jpg

Mobilizam Excelenta este un program creat de Porsche Romania si dezvoltat impreuna cu Fundatia Comunitara Bucuresti prin care vor fi finantate proiecte de responsabilitate sociala, pe trei directii strategice: Design urban, Eco-inovatie si Excelenta in educatie.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 31.07.2015
Buget alocat: 122.000 lei

mobilizam excelentaOrice forma de inovatie care duce la utilizarea unei cantitati mai mici de resurse naturale si la eliberarea unei cantitati mai mici de emisii poluante de-a lungul intregului ciclu de viata al obiectului sau al serviciului. Eco-inovatia implica utilizarea optima a resurselor, cu beneficii economice si avantaje pentru mediu. in acest mod creste productivitatea resurselor, scad emisiile de noxe si se genereaza mai putine reziduuri.

Cine poate aplica?

Pot primi finantari nerambursabile cercetatorii, inovatorii, organizatiile non-profit si institutiile. Cautam proiecte care sa exploreze inovativ ecologia, economia de resurse si reciclarea. Castigatorii sunt responsabili de punerea in practica a proiectelor finantate.

Proiecte care vor primi finantare

 • Constructia, extinderea sau intretinerea de spatii publice dedicate unor activitati eco-inovative
 • Reamenajarea unor spatii cu acces public astfel incat sa fie mai eficiente cu utilizarea de resurse si pentru a educa publicul larg in acest sens
 • Utilizarea de materiale inovative sau reciclate pentru constructia, renovarea sau decorarea unui spatiu public
 • Productia de echipamente care consuma resurse intr-un mod economic
 • Dezvoltarea de proiecte care pun in practica sau promoveaza catre publicul larg metode inovative de reciclare si folosire economica a resurselor

Proiectele cu caracter temporar trebuie sa poata fi mentinute in locatie timp de minimum un an, cu exceptia celor sezoniere, care trebuie sa poata fi mentinute minim un sezon. Aplicantii au obligativitatea sa mentioneze modul in care proiectele cu caracter temporar vor fi demontate, materialele depozitate si eventual reciclate, respectiv bugetul necesar demontarii si sursele de obtinere a acestui buget.

Cheltuieli eligibile:

 • Cheltuieli cu materialele de constructie
 • Cheltuieli de obtinere a autorizatiilor, punere in functionare, etc.
 • Cheltuieli de proiectare si alte costuri administrative (salarii, drepturi de autor, conventii civile, etc.), in procent de maxim 20% din costurile totale ale proiectului
 • Cheltuieli de transport, direct corelate cu proiectul
 • Cheltuieli de comunicare, direct corelate cu proiectul
 • Cheltuieli de protocol si evenimente, direct corelate cu proiectul

Solcitanti eligibili

Proiectele pot fi inscrise in numele unor organizatii non-guvernamentale, non-profit (asociatii, fundatii, federatii), al unor institutii de invatamant cu deplina autonomie bugetara sau al unor grupuri de initiativa (grupuri de minimum trei persoane, care nu sunt constituite juridic, dar au o viziune si un proiect comune si isi asuma ducerea la indeplinire pana la capat a proiectului).

Un aplicant poate inscrie oricat de multe proiecte considera. Totusi, avem incredere in capacitatea aplicantilor nostri de a preselecta dintre ideile lor pe acelea care sunt mai potrivite pentru a obtine finantare.

Bugetul total pentru apelul de proiecte, directia Eco-inovatie: 122.000 de lei, plus finantare suplimentara in valoare de 10.000 de lei, pentru proiectul cu cele mai multe voturi din partea sustinatorilor.

Total proiecte finantate: intre 1 si 5, in functie de bugetele solicitate de castigatori.

Proiectele se depun pana la data de 31 iulie 2015, orele 00.00.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului
Ghidul solicitantului

Sursa: Fundatia Comunitara Bucuresti
Finantator: Porsche Romania si Fundatia Comunitara Bucuresti

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.