Modificarea Ghidului General al solicitantului pentru POR 2014-2020

por-ghid-finantare.jpg

In data de 13.04.2017, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul de modificare a Ghidului General al solicitantului pentru POR 2014-2020 ce contine conditii generale pentru accesarea fondurilor in cadrul programului. Astfel, principalele modificari prevad:

  • Actualizarea tipurilor de apel ce pot fi lansate in conformitate cu tipurile de apel permise de sistemul electronic MYSMIS, respectiv apeluri de proiecte competitive cu termen limita de depunere sau apeluri necompetitive cu depunere continua/la termen.
  • Eliminarea unor documente obligatorii solicitate in cadrul etapei precontractuale, avand in vedere principiul contractarii la faza de studiu de fezabilitate, existand imposibilitatea obtinerii respectivelor documente pentru proiectele la faza de studiu de fezabilitate (aviz/acord ISC, Aviz Natura 2000, Decizia finala emisa de autoritatea competenta privind evaluarea impactului asupra mediului). Precizam ca in cadrul contractului de finantare este inclusa obligatia beneficiarului de a obtinerea tuturor avizelor/autorizatiilor/ acreditarilor/ licentelor/etc. necesare pentru realizarea activitatilor prevazute in proiectului, precum şi pentru desfaşurarea in conditii legale a activitatii sale.
  • Extinderea termenului din cadrul etapei precontractuale de 30 zile calendaristice in cazul in care este necesara actualizarea/emiterea Hotararilor de Guvern (HG) pentru demonstrarea drepturilor reale aferente proprietatii publice si respectiv pentru obtinerea autorizatiei de construire. Acestea documente pot fi aduse inclusiv in cadrul etapei de contractare, dar nu mai tarziu de 60 de zile calendaristice calculate de la data primirii notificarii privind demararea etapei precontractuale. In acest sens, solicitantul trebuie sa demonstreze faptul ca au fost realizate demersurile necesare pentru emiterea/actualizarea respectivelor hotarari cel tarziu in termenul prevazut in cadrul etapei precontractuale pentru transmiterea documentelor solicitate.
  • Actualizarea formei de contract – Clauze generale si clauze specifice POR
  • Actualizarea Modelului A –Opisul cererii de finantare in conformitate cu cele de mai sus.Modificarile de mai sus se vor avea in vedere pentru apelurile care urmeaza a fi lansate in cadrul POR 2014-2020. Pentru apelurile lansate inainte de data publicarii prezentului ordin, modificarile se aplica pentru proiectele pentru care nu a fost demarata etapa de contractare. Etapa respectiva se considera a fi demarata ulterior finalizarii termenului de 30 de zile de transmitere a documentelor din cadrul etapei de precontractare.Forma consolidata a Ghidului General este publicata pe site-ul www.inforegio.ro. Restul conditiilor si prevederilor din Ghidul General raman neschimbate.

Sursa: inforegio.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top