Modificari in programul Rabla Plus – o noua categorie de autovehicule finantate prin program si eliminarea termenului de 31 decembrie pentru emiterea facturilor

masina-electrica-baterie.jpg

Ghidul Programului “Rabla Plus” a fost modificat, fiind introdusa o noua categorie de autovehicule finantate prin program si, de asemenea, fiind mentionat un procent maxim de finantare de 50% din pretul de achizitie a autovehiculelor electrice, tinând cont de valoarea ecotichetului, de aproximativ 10.000 euro, raportata la preturile existente pe piata, anunta Ministerul Mediului.

Potrivit ministerului, a fost introdusa o noua categorie de autovehicule finantate prin program, si anume cvadriciclurile electrice, care vor putea fi achizitionate incepând cu 1 ianuarie 2018.

De asemenea, s-a introdus un procent maxim de finantare de 50% din pretul de achizitie a autovehiculelor electrice, tinând cont de valoarea ecotichetului, de aproximativ 10.000 euro, raportata la preturile existente pe piata.

O alta modificare la Programul „Rabla Plus” este eliminarea termenului de 31 decembrie pâna la care pot fi emise facturile de achizitie a autovehiculelor electrice noi, tinând cont de perioadele mari de timp necesare producatorilor pentru livrarea autovehiculelor respective. in acest context, facturile vor fi emise in termenul de 180 de zile de valabilitate a notelor de inscriere a persoanelor fizice si juridice, fara a mai fi conditionata livrarea autovehiculelor pâna la sfârsitul anului fiscal.

Ministerul Mediului precizeaza ca notelor de inscriere emise anterior intrarii in vigoare a ordinului prin care a fost modificat Ghidul de finantare le sunt aplicabile prevederile in vigoare la data emiterii acestora. Prin urmare, daca acestea au fost emise pâna la intrarea in vigoare a ordinului de modificare, isi inceteaza valabilitatea la 31 decembrie 2017.

Sursa: News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.