Motiunea simpla a Opozitiei impotriva ministrului Rovana Plumb va fi votata marti de Senat

rovana-plumb-2-octav-ganea.jpg

Motiunea simpla prin care PNL si PMP cer demisia ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, va fi dezbatura si votata marti in plenul Senatului, sedinta care va incepe la ora 14.00. Documentul depus de partidele din Opozitie se numeste “Absorbtia banilor comunitari -o catastrofa marca PSD-ALDE”.

Prin aceasta motiune simpla, PNL si PMP ii cer demisia ministrului, argumentand ca Rovana Plumb nu a stiut sa gestioneze fondurile structurale in Romania.

“Stimata doamna ministru Rovana Plumb, daca aveti decenta necesara, va solicitam in mod expres sa demisionati de la conducerea Ministerului Fondurilor Europene! Ati dovedit ca nu sunteti in stare sa aduceti in tara banii pe care Uniunea Europeana ni i-a pus la dispozitie. Uniunea ne da, dar nu ne baga si in traista”, potrivit textului motiunii simple.

“Am trecut de jumatatea programarii financiare 2014-2020, nu am atras decat 10% bani europeni si riscam sa pierdem anual miliarde de euro. Anul 2017 ne-a aratat ca, desi s-au semnat contracte de finantare, banii au intarziat sa apara. De aceea, afirmam ca s-a ajuns in Romania la pierderea increderii beneficiarilor in sansa de accesa bani europeni pentru proiecte viabile. in final, aceasta lipsa de incredere va alimenta increderea romanilor in constructia europeana si acest lucru este foarte grav”, potrivit sursei citate.

PNL si PMP ii mai reproseaza ministrului Fondurilor Europene ca nu a decongestionat circuitului documentelor, nu a debirocratizt procedurilor si imbunatatirea calitatii organizationale a organismelor implicate in proiectele cu fonduri structurale, ca a blocat proiectele de asistenta tehnica aflate in curs de solutionare inca din 2014 si a tuturor proiectelor, a axelor de finantare si respectarea calendarelor de activitati prestabilite si ca nu a imbunatatit calitatea profesionala a personalului implicat in programele operationale in scopul eficientizarii activitatii acestuia; lipsa promovarii, intr-un portal unic, a rezultatelor tuturor proiectelor finantate, indiferent de Program sau de Axa.

Rovana Plumb a ocupat functia de ministru al Fondurilor Europne inca din luna februarie a anului trecut, la propunerea premierului din acea vreme Sorin Grindeanu. Ea are aceeasi functie si in Guvernul Dancila.

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.