Nica, MFE: Ne propunem sa atigem un grad de absorbtie de 100% pe programele operationale 2014-2020

grafic5.jpg

grafic_crestereMinistrul Fondurilor Europene, Marius Nica, spera ca Romania va atinge o rata de absorbtie de 100% in ceea ce priveste programele operationale aferente exercitiului financiar 2014-2020. Ministrul a mai adaugat ca, in afara programului pentru pescuit, au mai ramas doua programe care asteapta aprobare din partea Comisiei Europene: Programul Operational Regional si Programul Operational Infrastructura Mare.

Practic, la nivelul lunii iulie, Romania va avea toate programele aprobate si va spun, nu exista nicio scuza daca in 2020 nu avem un grad de absorbtie de 100%, fiindca pornim cu acelasi start cu toate statele Uniunii Europene. Nu sunt state care au cheltuit bani deja pe programul 2014-2020, sunt state care au primit acele avansuri in urma aprobarii programelor, avansuri pe care le-a primit si Romania la Ministerul Finantelor dupa aprobarea programelor si pe care le va primi si dupa aprobarea Programului Operational Infrastructura Mare si a celui Regional“, a declarat ministrul intr-o conferinta pe tema fondurilor europene.

Mai multe detalii: www.mediafax.ro

One thought on “Nica, MFE: Ne propunem sa atigem un grad de absorbtie de 100% pe programele operationale 2014-2020”

  1. Irina spune:

    Gradul de absortie poate sa fie maxim daca planificarea proiectelor a fost facuta de specialisti si nu de amatori. Este fundatia care va susutine intreaga structura fara de care specialistii din zona de implementare nu-si au rostul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.